Mens/Maatschappij

Leuke luitjes: Nieuwe vriendinnen in de buurt

leuke luitjes
Dit waren echt leuke luitjes 🙂
Archieffoto ter illustratie

In den Haag zijn tientallen Leuke luitjes op zoek naar buurtgenoten voor met dezelfde hobby. Zij zijn geĂŻnteresseerd in nieuwe vriendschappen. Ze willen hun hobby uitoefenen met buurtgenoten van dezelfde leeftijd.
Na een eerste kennismaking online, volgt vaak de kennismaking bij een kopje koffie. Als het klikt kun je gezellig samen op stap. Om die gezelligheid te stimuleren zetten Ronald, Wilma en Lukas zich graag in.
Hoe vind je elkaar?
Iedereen kent wel iemand die eenzaam is of niemand meer heeft om zijn hobby uit te oefenen? Meer dan een derde van de Nederlanders heeft eenzaamheidsgevoelens en dat zijn niet alleen oudere mensen.
Ronald, Wilma en Lukas gingen samenwerken om iets te doen aan eenzaamheid bij ouderen.
Ronald : “Bestaande maatjes vallen soms weg als je ouder wordt en hoe vind je dan nieuwe maatjes voor de gezelligheid of om actief te blijven? Met je laptop, je tablet of je smartphone natuurlijk! Jongeren doen dat en ouderen kunnen dat ook.”

Fietsen, wandelen, cultuur, een hapje eten: Leuke luitjes is ontwikkeld speciaal voor ouderen vanaf 60 jaar.
Evelien en Ingrid vonden elkaar hier en gingen samen een bakkie doen. Het klikte en ze gaan vaker afspreken. Leuke luitjes zijn dus dichterbij dan je denkt en ze willen ook fietsen, wandelen, samen koffie drinken of samen eten, naar een museum, concert of samen aan de slag met fotocamera of de breipennen.
Joke: “Ik heb ondertussen al 4 keer met Anja afgesproken en er staan nog twee afspraken gepland. Volgens mij is dit een fijn, langdurig contact aan het worden.”

Leuke luitjes vinden in jouw buurt
Alle 60-plussers uit den Haag en omgeving zijn welkom bij Leuke luitjes. Anderen gingen al voor, zoals te zien is als je hier je postcode intikt. Deelname is gratis. Leuke luitjes kan dit gratis doen voor ouderen dankzij steun van fondsen, zoals het Oranjefonds, en door donaties. En ook omdat de mensen achter dit initiatief zich onbetaald inzetten voor meer gezelligheid en minder eenzaamheid.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.