Politiek,  Stadsnieuws

Lerarenstaking op Plein
Het LIA (Leraren In Actie) had gisteren op het Plein een landelijke staking georganiseerd.
Omdat onder andere ook deze week de eindexamens worden gehouden (maar ook bijvoorbeeld schoolkampen), waren niet alle leraren die aanwezig wilden zijn, present.
De leraren wilden niet, dat leerlingen de dupe van deze actie zouden worden.

Het LIA is geen organisatie, die veel financiele middelen tot haar beschikking heeft, dus leerkrachten moesten zelf vrije dagen hiervoor opnemen.

Leraren van het Aloysiuscollege niet; de rector, die zelf ook aanwezig was, had hun voor de staking een vrije dag gegeven, omdat hij vond dat dit ook werken was.

Ook werd op het Plein ‘demonstratief’ examenwerk nagekeken.

Al werden de tafels ook voor het maken van eigen werk gebruikt 🙂
Diverse mensen, waaronder politici spraken op een podium,
Alexander Pechtold
en Mariette Hamer.
Vanzelfsprekend kregen zij applaus voor hun toespraak.
Dit was niet het geval bij Ton Elias; hij kreeg nauwelijks de kans zijn verhaal te doen; door alle demonstranten werd hij uitgejoeld. Onverstoorbaar ging hij verder.
Maar niet alleen werd zijn toespraak door het geschreeuw verstoord; ook leek het alsof het geluid niet mee wilde werken; de microfoon stoorde enorm wat tot grote hilariteit gevolg had, ook bij Jasper van Dijk (SP). Op bovenstaande foto zie je hem linksachter de vrouw in geel t-shirt.
Volgens Leraren in Actie moeten de onderhandelingen worden hervat met de model-cao die de bond in december aan de partijen heeft voorgelegd. LIA zegt graag aan te schuiven bij deze onderhandelingen.Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.