Kunst/Cultuur,  Wijknieuws

Kunst op sokkels in de Rade
Op vrijdag 23 werden zeven kunstwerken onthuld in de Rade door wethouder Rabin Baldewsingh, samen met bewoners en de kunstenaars.
Het kunstproject is een van de projecten die bewoners vorig jaar hebben uitgekozen uit de vele ideeën om hun wijk mooier, leuker en leefbaarder te maken. Door de plaatsing van de zeven kunstwerken op sokkels ontstaat er een openbare expositieruimte. De kunstwerken zorgen er voor dat de omgeving nog aantrekkelijker wordt.
De beelden zijn gemaakt door de kunstenaars Cora Alink, Joke Brouwer, Mary Bezembinder, Geer Huybers, Ronald Raaijmakers en Peter Waltman. Het zevende beeld is gemaakt door Paul de Boer, in samenwerking met 71 kinderen van basisschool De Zuidwester.


Prachtig weer zorgde er mede voor dat er enorm veel belangstellenden waren voor deze opening.
De 7 beelden verschilden zo immens van elkaar, dat ik het niet kon nalaten een vergelijking te maken met het “sokkelplan” van Stroom in het centrum van Den Haag.
Mooie en opvallende beelden; sommigen heel kleurrijk, anderen vielen weer op door de eenvoud door bijvoorbeeld materiaalkeuze.


Deze windvanger vond ik ook schitterend; gemaakt van een kunststof, die oersterk is en stormen kan weerstaan volgens de kunstenaar.


Met muziek, een hapje en een drankje werd de feestelijke opening afgesloten.

Aan het plein De Rade (Den Haag Zuidwest) wonen en werken veertien kunstenaars in voormalige winkelpanden. De kunstenaars willen ook een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefbaarheid in hun buurt. Naast het ‘sokkelplan’ gaan de kunstenaars in het najaar ook gratis workshops voor buurtbewoners organiseren.

Voor meer foto’s klik hier.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.