Muziek,  Stadsnieuws

Koninginnenach 2009

 

Ook dit jaar ben ik weer naar de Haagse Koninginnenach geweest; dit keer samen met mijn jongste dochter.

We hebben genoten!

 

 

Eerst wilde ik graag de officiële opening zien die door burgemeester Van Aartsen werd verricht in Theater aan het Spui. Hij vertelde over de Nach op je mobiel wat dit jaar voor het eerst mogelijk was, maar hij niets van begreep. Het was dan ook alleen mogelijk als je internet op je GSM had. Ik vraag me af, of het wel erg toegankelijk was, want mijn mobiel hhad nauwelijks bereik deze avond en ook die van mijn kinderen werkte bijna niet. Hoe dan ook, leuk, maar of het nou zo makkelijk was weet ik niet; een uitdraai uit mijn printer vond ik wel zo handig.

Daarna gingen we op pad.

 

 

Eerst was het nog erg stil, maar tijdens het concert van Stereo op de Grote Markt werd het steeds drukker.

Een geweldig verfrissend geluid lieten ze horen, al was ik erg blij dat ik oordopjes had meegenomen voor ons; het volume stond wel erg hard!

 

 

Daarna liepen we richting Spuiplein om A Brand  te beluisteren. Nog steeds was het Spuiplein niet erg vol maar de sfeer begon er wel in te zitten.

Na een nummer liepen we weer door de drukte van de stad om te genieten van alle feestvierders; de muziek kon mijn dochter niet erg bekoren (voor te stellen….).

 

 

Simon McBride vond ze wel erg knap!

Ongelooflijk wat een gitaarvirtuoos. Lang hebben we op het Kerkplein staan genieten van zijn spel.

 

Er moesten we lachen op het Podium op het Buitenhof. Veel mensen dansten op de muziek van een DJ. Twee mensen gingen zo op in de muziek, dat het leek of ze de hele wereld om zich heen vergaten. Puur genieten….. Zie hiervoor het filmpje onderaan.

 

Waar mijn dochter ook erg om moest lachen was een man die op een openbare wc, die overal (helaas alleen voor de mannen!) stond te plassen.

Een enorm grote reclamepop bewoog door de lucht heen en weer naast deze wc.

Tja, wordt je niet bekeken door mensen, dan is het wel door een opblaaspop!

 

 

Natuurlijk zijn we ook door de kleine straatjes gelopen, waar de cafés en barretjes zowel binnen als buiten vol vierende, dansende en drinkende mensen stonden.

Vervelende gebeurtenissen zagen we niet, al was het natuurlijk relatief vroeg.

 

 

 

 

 

 

Richting tram zagen we een groep jongeren van “Fuck the Beat” die flyerden voor hun houseparties op donderdag in de Barefoot Bar en Beachclub Scheveningen.

Graag wilden ze wel even op de foto!

 

 

Nog heel even naar het Spuiplein voor een puur stukje nostalgie; Garland Jeffreys trad daar op en gelukkig zong hij net “Take me to the Matador”. Ach, een favoriete zanger was het nooit voor mij, maar leuk weer even “naar het verleden te gaan”.

Een geslaagde Koninginnenach voor ons!

Overigens is de hele nacht zonder veel incidenten verlopen; gelukkig maar….

Meer foto’s? Klik hier.

       

Hieronder een sfeerimpressie van de Nach.

 

Please follow and like us:

5 reacties

 • Hanny

  Ik zou bij de eerste artiesten hardhollend zijn weggelopen. Dat geweld kan mijn hoofd niet aan. Bij Garland Jeffreys had ik het misschien wel uitgehouden.
  Bij het dansen op het Buitenhof moest ik terugdenken aan koninginnedagvieringen vroeger, lang geleden, op het Van Hoytemaplein. Een gedeelte van het pleintje was afgesloten voor het verkeer en daar danste de hele buurt. Prachtige avonden waren dat.

 • Leidse Glibber

  Gelukkig hebben we de avond voor 30 april allemaal nog een feestje gehad.
  Ik denk ook dat het puur een zelfmoordpoging is geweest, iets in de trant van ik stop ermee en iedereen zal het weten.
  Heel triest allemaal en er zal hierdoor weer een hoop veranderen ben ik bang.
  Ik heb ook vanwege gisteren vandaag pas vanavond mijn Leids Glibberballog geplaatst.

 • Barry

  Zo gezellig gefeest zie ik 😀 . Ik ben niet geweest, ik ga er trouwens nooit naar toe. De muziek die daar word gespeeld hou ik totaal niet van, zuipen doe ik ook al niet. Ben er ooit 2x naar toe geweest en 2x belande ik ergens in een massale vechtpartij waar ik net toevallig tussen door liep. Maar toch onwijs leuk dat het zo naar je zin hebt gehad 😉

 • Suzie

  Leuke foto’s, leuk verslag! Ik kreeg een briefje van deze site in mijn handen gedrukt nadat ik, naar ik dacht voor deze pagina, met de camera van de fotografe een foto maakte van haar met een goede vriend van me in 3-delig, oranje, kostuum. Maar helaas kon ik die foto hier niet terugvinden, ook niet als ik klik op ‘meer foto’s’. Jammer! Het was een erg grappige foto 🙂

  Al met al was het weer een ontzettend leuke KoninginneNACH. A-Brand vond ik overigens geniaal. Ben blij dat ik ben gegaan, zeker na wat er zich op Koninginnedag afspeelde, waarvan we toen nog onwetend waren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.