Overweging

Veroorzaker drama Koninginnedag overleden

Helaas, de man die het vreselijke drama van gisteren op zijn geweten heeft is vannacht in het ziekenhuis overleden.

Zowel gisteren als vandaag laten de gebeurtenissen (waarschijnlijk velen met mij) niet los.

Maar ik blijf met een aantal vragen zitten.

Een van die vragen is, was het wel een aanslag gericht op de Koninklijke familie?

Een (ex)beveiliger weet dat je niks uitricht met een kleine Suzuki tegen een gepantserde wagen.

Ik ben er zelf bijna van overtuigd dat het een zelfmoordaanslag is geweest.

 

Na de eerste berichtgevingen, dat hij ontslagen was als beveiliger en zijn huis uit moest wegens financiële problemen, vroeg ik me af, of het geen wanhoopsdaad was; dat hij gewoon zelf dood wilde.

Hij zou tegen de politie hebben gezegd dat het een aanslag zou zijn tegen het Koninklijk huis; maar ben je nog wel in staat dat te zeggen na een dergelijke klap?

(Geruchten gingen zelfs, dat hij hersendood zou zijn in het ziekenhuis).

 

Voor mij staat vast, dat er fouten zijn gemaakt tijdens de beveiliging van de tour.

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je door al die barrières heen komt?

Als ik zie hoe het hier in Den Haag allemaal aan toe gaat, dan vind ik het een beetje vreemd (zacht gezegd).

Een gek krijgt bij zulke gelegenheden hier volgens mij echt die kans niet; alles wordt zo gecheckt!

Wat ik ook niet begrijp, is de reactie van de beveiligers op de bus; ze deden niets!

Ze staan gewoon te kijken. Natuurlijk ben je geschokt, maar je bent toch opgeleid voor dergelijke situaties?

Mijn vragen zullen nu dus nooit worden beantwoord; helaas.

 

Deze zwarte dag is heel erg jammer, voor al die organisaties die zo lang en intensief zijn bezig geweest er een bijzonder feest van te maken.

En hoe vreselijk voor al die mensen die nu getraumatiseerd zijn en familie, vrienden of kennissen moeten missen door volgens mij een wanhoopsdaad van één persoon die, ondanks dat hij eerder was gesignaleerd, niet is tegengehouden. Nogmaals mijn condoleances.

Voor mij zal Koninginnedag nooit meer hetzelfde zijn.

 

Please follow and like us:

10 reacties

 • Hanny

  Het lijkt mij ook een vreemd verhaal, dat als je een aanslag wilt plegen op een bus, je dat doet met een kleine wagen. Koninginnedag zal nooit meer hetzelfde zijn.

 • ton

  Mijn eerste reactie was dat het een zelfmoordpoging was met als verwachting dat hij bij het doorbreken van de barrières neergeschoten zou worden.

 • Monique

  We hebben gisteravond in de samenvatting op rtl kunnen horen dat de man, terwijl hij nog in de auto zat, leefde en sprak tegen een agent. Hij heeft direct gezegd dat het met opzet was. De opzet om een aanslag op de Koningin en haar familie te plegen. Ik denk dat de auto zo beschadigd was alvorens hij de Naald ramde, dat hij niet meer richting bus kon sturen, mede dankzij het feit dat de man zelf gewond was.

 • tamisari

  @ Ton, dat is ook mijn eerste gedacht over deze zaak heb er zelfs in die woorden overgehad met de webmaster. Ik zie het nog steeds zo en zeker nu er twee onderzoeken komen zowel intern van de politie als een extern onderzoek

 • Daan de Ligt

  Het lijkt me inderdaad sterk dat je met zo’n kleine auto iets kan aanrichten tegen een forse bus. Het woord ‘aanslag’ lijkt me dan ook sterk overdreven, ik denk dat de koninklijke famlie geen enkel risico heeft gelopen. Ik zie het meer als een wanhoopsdaad van iemand die volkomen de weg kwijt was.

 • Me!

  Ik kan me daar wel in vinden. Voor hem ben ik blij dat het gelukt is. Voor ons scheelt dit jarenlang onderhoud in een gevangenis waar die toch niet meer uit kwam.

 • Harry

  Ik blijf het vreemd vinden.
  Als het geen aanslag was maar een wanhoopsdaad van iemand die het helemaal niet meer ziet zitten, waarom dan op deze manier en met meerdere slachtoffers?
  Hij is van Huissen naar Apeldoorn gereden, een rit van een half uur tot drie kwartier. Doe je zoiets om je vervolgens te pletter te rijden?

 • tamisari

  @ harry, klinkt inderdaad heel onlogisch maar we kunnen gelukkig niet in die persoon zijn hoofd kijken, is waarschijnlijk gewoon een schreeuw om aandacht maar dan op een manier die zo vreselijk uit de hand is gelopen dat niemand in heel de wereld dit had kunnen voorkomen. Hij heeft een inschatting gemaakt naar IK denk dat hij wel zou worden tegen gehouden aldan niet doodgeschoten want de politie en alle gewapende diensten hebben voor dit soort gebeurtenissen een schiet instructie, werd ook gezegd op tv. Maar waar gaat het allemaal over we hebben 7 doden / een “aanslag” op het koningshuis / een gebeurtenis die we niet gauw zullen vergeten. Laten we er met zijn alle voor gaan om volgend jaar dit oernederlandse gebruik in ere te herstellen hoe erg ook de gebeurtenis ook was.

 • koffiekitten

  Onvoorstelbaar dat het zo ‘makkelijk’ is geweest om door te breken. Vreselijk voor de gewonden en familie van de overledenen. Voor iedereen die er was en het heeft gezien. Het kan natuurlijk altijd wel gebeuren maar toch zet ik ook vraag tekens bij de beveiliging van zulke evenementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.