Natuur/milieu,  Politiek,  Stadsnieuws

Klimaatalarm op Laan van Reagan en Gorbatsjov

Klimaatalarm
Klimaatalarm bij Koekamp

Op 14 maart vond op de Koekamp, of beter gezegd op de Laan van Reagan en Gorbatsjov een demonstratie plaats. het Klimaatalarm. Morgen mogen we stemmen, zoals iedereen weet. Nu ja, dit mag al sinds gisteren, maar dan voor mensen met een verminderde weerstand.
Op 17 maart is de stembus voor iedereen geopend. Zo vlak voor de verkiezingen werd opgeroepen om werk te maken van een leefbare aarde.

Klimaatalarm
Kleurrijk geheel. Naast individuele mensen ook groene organisaties, groot aantal groene politieke partijen en extinction rebellion

Het Klimaatalarm is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een samenwerking van: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat.
Het was druk op de Laan van Reagan en Gorbatsjov, toch waren er rond de 200 man aanwezig. Het aantal dat was toegestaan door de burgemeester.

klimaatmars
kleurrijk geheel.

Ook was het een kleurrijk geheel.
Maar zoals je op de foto ziet: de onderlinge afstand van anderhalve meter werd aangehouden. Werd het tijdelijk even chaotisch, dan werd omgeroepen de richtlijnen te volgen.

verzorgen is niet vernietigen
verzorgen is niet vernietigen

De politie hield alles in de gaten. Eenmaal weg van deze demonstratie mocht je niet meer terug lopen. De reden zou om veiligheidsredenen in verband met de andere actie zijn. Op het Malieveld demonstreerde Nederland in Verzet namelijk welke niet officieel was aangekondigd.

Klimaatalarm
Diverse toespraken tijdens de demonstratie

Tijdens de actie werden diverse toespraken gehouden.
Wat ik heb gezien was dit Klimaatalarm een heel geslaagde actie die goed en veilig is verlopen.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.