Mens/Maatschappij,  Wijknieuws

Kinderrechtenfestival in Kindcentrum Bamboe

Kinderrechtenfestival
Kinderrechtenfestival: Elk kind heeft recht op ouders die goed voor je zorgen

Op 18 november vond in het prachtige Kindcentrum Bamboe aan de Bentelostraat het Kinderrechtenfestival plaats.
Kinderen hebben -vanzelfsprekend- rechten. Deze zijn zelfs vastgelegd in een verdrag. Het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind. Het omvat heel duidelijke regels die eigenlijk vanzelfsprekend zouden moeten zijn.
Deze werd op 20 november 1959 aanvaard door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en op 20 november 1989 aanvaardden de lidstaten de verdragstekst unaniem.
Geen wonder dus, dat het Kinderrechtenfestival rond deze datum plaats vond.

Diverse activiteiten tijdens het Kinderrechtenfestival

Kinderrechtenfestival
Djembé workshop

Zaterdag ging ik dus naar het nieuwe pand van het Kindcentrum Bamboe om een kijkje te nemen. Er zouden heel veel activiteiten plaatsvinden voor kinderen, maar ook voor volwassenen.
Ondanks dat Sinterklaas weer aan was gekomen in Den Haag (de rijtoer zelfs nog bezig was) was het behoorlijk druk. Er waren diverse workshops en talloze activiteiten zoals: djembé spelen, haargel maken, rappen, gezond koken, bouwen met bamboe, knutselen, schminken en EHBO voor ouders. Maar ook een circusschool, een photobooth, een speelzaal voor jonge kinderen, smoothiefietsen, microscopen en nog veel meer.

Kinderrechtenfestival
Gezonde groentepizza’s maken

Waarom dit festival? Het That’s Right! Kinderrechtenfestival (Escamp) is een initiatief van gemeente Den Haag en staat in het teken van kinderrechten. In het Verdrag voor de Rechten van het Kind hebben heel veel landen in de wereld afgesproken dat alle kinderen dezelfde rechten hebben. Ook in Den Haag dus. Bijvoorbeeld het recht op het ontwikkelen van je talenten, het recht op een gezonde leefstijl, of het recht om je mening te geven. Tijdens het festival ontdekte je (door te doen) wat deze rechten betekenen.

Het was enorm leuk te zien, hoe intensief kinderen, maar ook volwassenen bezig waren met deze rechten. Al waren alle workshops en activiteiten natuurlijk ook enorm leuk!
Naar mijn mening een geslaagd evenement.

Meer foto’s? Kijk hier. 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.