Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Kinderpostzegels dit jaar ontworpen door Anton Corbijn

Anton Corbijn

 

Een bericht waar je als Hagenaar/Hagenees toch wel trots op mag zijn.
De kinderpostzegels van dit jaar zijn namelijk ontworpen door Anton Corbijn. Corbijn bezocht eerder dit jaar, namens PostNL en Stichting Kinderpostzegels, een onderwijsproject in Ethiopië. Daar fotografeerde hij de nieuwe serie kinderpostzegels.

De postzegels besteden aandacht aan het contrast tussen kinderen die onderwijs volgen en kinderen die moeten werken wat mijns inziens gelukt is. Op het postzegelvel spelen drie kinderen de hoofdrol, waarbij elk kind zowel op school als aan het werk gefotografeerd is.

Anton Corbijn: “De korte reis naar en in Ethiopië was om meerdere redenen onvergetelijk, maar het idee om elk kind de kans te geven haar of zijn potentieel te vinden, te onderzoeken en te verwezenlijken is zeer waardevol, en als deze reis daartoe iets heeft kunnen bijdragen maakt het de trip ook in dat opzicht voor mij geslaagd.”

De opbrengst van deze postzegels is bestemd voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland. Stichting Kinderpostzegels wil goed onderwijs voor kinderen in Nederland en het buitenland. ‘Laat kinderen leren’ is daarom het thema van de Kinderpostzegelactie 2013. Vanaf woensdag 25 september 2013 gaan kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen langs de deuren om kinderpostzegels, kaarten en kinderpleisters te verkopen. PostNL geeft sinds 1924 kinderpostzegels uit om geld in te zamelen voor projecten gericht op het welzijn van kinderen. De bijslag is inmiddels € 0,30 per postzegel.

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Coen Dichtbij

    Ik snap niet welke link Anton Corbijn heeft met Hagenaars / Hagenezen? Hij is geboren in Strijen/Hoeksche Waard. Waar moeten de hofstadbewoners dan trots op zijn? Zie quote: ‘Een bericht waar je als Hagenaar/Hagenees toch wel trots op mag zijn’.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.