Wijknieuws

Kijklab maakt fotocollage op kopgevels Vijverzicht

Kijklab
Enorme fotocollages opgehangen door Kijklab

De Zichten zullen grotendeels verdwijnen. Sloop en nieuwbouw en een immense verdichting.
Vijverzicht is zo’n stukje dat zal verdwijnen door de slopershamer.
Misschien herinner je mijn blog over het Fotocafé. Fotografen Peter van Beek en Jeffrey Grouwstra maken prachtige portretten van de wijkbewoners om het beeld van de wijken vast te leggen. Een Kijklab.

Kijklab
Een aantal van de foto’s die de komende veranderingen moeten weergeven van de Zichten.

Kijklab creeert, zo lees ik hier op LinkedIn:
social impact door actief gebruik te maken van beeld, waarbij optimisme het uitgangspunt is. Fotografie wordt ingezet als middel voor onderzoek, bewustwording, communicatie en als empowermenttool. Een letterlijk ander perspectief leidt tot nieuwe, frisse en verrassende inzichten. Fotografie heeft als voordeel dat het voor iedereen toegankelijk is en los staat van taalbarrières en culturele verschillen. Dit maakt fotografie een zeer geschikt middel om in te zetten bij het bevorderen van positieve sociale verandering“.

Twee kopgevels van Vijverzicht zijn met een hoogwerker beplakt met papieren foto’s die Peter van Beek en Jeffrey Grouwstra hebben gemaakt in de loop van de tijd.
Helaas papier, want de bovenste foto’s zijn al gescheurd.
Maar toch vind ik het een indrukwekkend gezicht.
De motivatie achter dit project van Kijklab:

Het zijn niet de stenen, maar de bewoners die de buurt haar unieke karakter geven! Om dit zichtbaar te maken hebben we twee kopgevels in #denhaagzuidwest beplakt met foto’s uit ons project Zuidwest Story.
#Zuidweststory is een langlopend documentair- en participatief project waarin we samen met buurtbewoners de transitie van de buurt volgen en in beeld brengen.

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.