Kunst/Cultuur,  Mens/Maatschappij

Keti Koti: Amare viert vrijheid

Keti Koti
Keti Koti: Amare viert vrijheid (foto Izaline Calister bij persbericht)

Op 1 juli is de nationale herdenking en viering van de afschaffing van slavernij: Keti Koti. Als cultuurhuis presenteert Amare diverse programma’s die hierbij stilstaan, met als hoogtepunt de première van Tula Leeft! – een muzikaal college door Izaline Calister. De Curaçaose singer-songwriter en theatermaker opent op 1 juli de nationale Keti Koti viering in Amsterdam, waarna ze naar Den Haag komt om twee prachtige voorstellingen te spelen in Amare. 

Premiére Tula Leeft!
Izaline Calister combineert als geen ander traditionele muziek van haar geboorte-eiland met jazz en Afro-Caraïbische invloeden. Met haar nieuwste voorstelling brengt ze een muzikale ode aan de nationale held en leider van de grootste opstand tegen slavernij op Curaçao: Tula. Laat je meenemen naar het Curaçao van vroeger en nu, aan de hand van muziek, verhalen en archiefstukken. Zaterdag 1 juli om 20.00 uur in de Nieuwe Kerk. Meer info & tickets via amare.nl/tula.

Vier de vrijheid in Amare
Ook voor kinderen is er een programma op 1 juli. Om 16:00 uur speelt Izaline Calister haar vrolijke kindervoorstelling Bon Dia, Goeiemorgen (4+), gebaseerd op het gelijknamige liedjesboek vol kinderliedjes van Curaçao, Aruba en Bonaire. Ook presenteren kinderen uit Den Haag tussen 16.00 en 18.00 hun muziek- en danstalenten in een gratis programma op de traptribune. Het thema van deze middag is vrijheid. Kom met ons de vrijheid vieren!

Op vrijdag 30 juni, de vooravond van Keti Koti, organiseert Stichting Africa Life Freedom Eve om de bevrijding van de tot slavernij gedwongen Afrikanen in de Nederlandse koloniën te herdenken. Van 16.00 tot 21.00 uur is er een gevarieerd programma met onder andere muziek, eten en tijd voor ontmoeting. Het evenement is gratis te bezoeken.

Een programmatip voor na de zomer is het Gnawa Festival, dat plaatsvindt van 7 tot en met 10 september in Den Haag. Dit jaar is er extra aandacht voor het thema slavernijverleden, Afrikaanse tradities en de huidige samenleving hier in de Haagse multiculturele samenleving.

Kijk voor meer informatie en tickets op amare.nl/ketikoti.


Over Amare

Amare is het nieuwe huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting aan het Spuiplein in Den Haag. Een splinternieuw gebouw met concertzalen, een theaterzaal, studio’s, les- en repetitieruimtes, horeca en nog veel meer. Stichting Amare is verantwoordelijk voor het beheer en de programmering van dit grootste cultuurgebouw van Nederland, dat ook het huis is voor het Residentie Orkest Den Haag, Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium. Een podium van, voor en door de stad. Naast de voorstellingen en concerten heeft Amare ook een belangrijke evenementen- en congresfunctie.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.