Wijknieuws

Kerstbijeenkomst 2018 stadsdeel Escamp

Kerstbijeenkomst 2018
Deze meisjes heetten ons welkom tijdens de Kerstbijeenkomst 2018

Eind december, het is dus weer de tijd van alle kerst- en Nieuwjaars bijeenkomsten.
De meeste sla ik over. Of omdat mijn energie dat niet toelaat (zeker niet in de avond uren) of omdat dit soort dingen niet echt iets voor mij zijn.
Hoewel, een beetje netwerken kan op zijn tijd geen kwaad.
Maar naar de kerstbijeenkomst 2018 van het stadsdeel Escamp ben ik wel gegaan.

Kerstbijeenkomst 2018
Hapjes en drankjes op een speciale manier geserveerd

Ik vind het geweldig al die mensen die ik heb leren kennen uit de tijd van mijn vrijwilligerswerk bij het wijkberaad Vrederust (maar ook na deze tijd door mijn weblog) weer te ontmoeten. Leuk weer bij te praten, nieuwe informatie uit te wisselen en elkaar fijne dagen te wensen.
Gelukkig is deze viering ook op een behoorlijk vroeg tijdstip: zo tussen 16.00 en 19.00 uur.

Kerstbijeenkomst 2018
Stadsdeeldirecteur René Baron en Nicolette Krul

Dit maal viel de Kerstbijeenkomst 2018 op donderdag 20 december.
Nicolette Krul, ooit presentatrice bij Den Haag FM leidde het “officiële” deel.
Op een scherm sprak Richard de Mos die iedereen bedankte voor zijn/haar inzet en goede dagen wenste.

Hierop riep Nicolette stadsdeeldirecteur René Baron naar voren. Dit jaar werd niet terug geblikt: de reden werd even later duidelijk. Maar daarover later meer.

Wel werd er vooruit gekeken. 2019, een jaar waarin veel zal gebeuren. Er zal veel worden gebouwd mede dankzij de subsidie van de Rijksoverheid (de Regiodeal). Bouwlust en Vrederust gaat “van het gas”, althans, de eerste aanzet zal ertoe worden gegeven. Natuurlijk werd stilgestaan bij de Sportcampus, waar veel gaat gebeuren, ook komend jaar. En bij de Uithof, waar ook in 2019 voor de bewoners van alles wordt georganiseerd.
En ook dit stadsdeel zal meedoen aan de “Schoonste Straatverkiezing”: hiermee kunnen straten zich tot 30 december aanmelden om zo kans te maken op een straatfeest van €2500.

Kerstbijeenkomst 2018
Voor iedereen een boek en een fles appel-perensap uit de Uithof

Nog even terug komend over De Uithof.
René Baron hoopte, dat ook voor de Uithof een Stichting zou worden opgericht, zoals dat nu het geval is bij het Zuiderpark. Want zoals hij aangaf, Escamp heeft twee prachtige gebieden die beschermd moeten worden.
En hij had een verrassing. Na de plukdagen voor bewoners (in de oude Boomgaard) was er nog een plukronde geweest door kinderen. Van de appels en peren hebben zij appel en perensap gemaakt. Iedereen die binnen kwam op de kerstbijeenkomst kreeg een muntje. Met dat muntje zou iedereen een fles hiervan ontvangen én een overzicht van alles wat in 2018 had afgespeeld. Dat verklaarde waarom er geen terugblik was: scheelt lang praten 😉

Kerstbijeenkomst 2018
Een zeepketting maken

Hierna was het officiële deel voorbij.
Iedereen praatte nog gezellig onderling met een hapje en een drankje of ging naar een aparte kamer om een zeepketting (dit jaar geen kerststukje) te maken. Zo te zien was dit meer geslaagd: de tafel was zelfs te klein.

Meer foto’s van de Kerstbijeenkomst 2018 kan je zien op mijn Facebookpagina hier.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.