Mens/Maatschappij,  Politiek,  Stadsnieuws

Karadzic in Scheveningen

deels afgezette Van Alkemadelaan voor pers

 

Eindelijk, na 13 jaar, is Karadzic waar hij naar mijn mening hoort.

Ik hoop, dat hij een rechtvaardig proces zal krijgen.

Als je ziet hoe de Van Alkemadelaan er nu uit ziet, is dat best even schrikken; een rijbaan is volledig afgezet voor de pers die uit alle landen is toegestroomd; zoals iedereen wel zal hebben gezien op het journaal.

 

 

Pers geeft continu live verslag van wat er gebeurt 

 

 

Norwegian Television en de Europese televisie staan op die afgezette baan dag en nacht om een continu live verslag te kunnen geven; al 9 dagen staan ze daar.

 

grote schotel op wagen 

 

 

Indrukwekkend gezicht die grote wagen met schotel.

Journalisten wisselen elkaar af zodat ook ’s nachts op alles gelet kan worden.

Vandaag wordt hij voorgeleid voor het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag waar hij zich schuldig of onschuldig kan pleiten.

Hieronder een filmpje met een kort interview met de journalisten van Norwegian Television en de Europese televisie.

 

 

Please follow and like us:

2 reacties

  • Dani

    Het is duidelijk een politiek tribunaal.Slobodan Milosevic was het eerste staatshoofd ooit dat in naam van de hele mensheid werd berecht voor een hof van de Verenigde Naties. Berecht door de hele mensheid? Ik vraag aan met wie ze de hele mensheid bedoelen? Staan alle mensen van alle volkeren dan achter dit proces? Heeft elk land haar goedkeuring gegeven voor dit hof? Het antwoord is neeeeeeeee.Dit tribunaal is toch niet tot stand gekomen door de gehele wereld.Neen, het is de beslissing van een paar machtige landen die zeggen te handelen uit naam van de internationale gemeenschap.Beslissingen door de VS of andere machtige landen worden vaak weergegeven als internationaal. Del Ponte onderstreepte dat het proces niet tegen de Serviërs wordt gevoerd, maar alleen tegen Milosevic.Waarom werden dan geen beelden getoond van verdrijvingen van Serviërs door Kroaten, Moslims en Kosovaren? Waarom werden de ambities van Kroatië voor een raszuiver Kroatië en van de Bosnische president Izetbegovic voor een Bosnische islamitische staat via etnische zuivering van Kroaten en Serviërs niet gelaakt? Waarom werd de “groot-Albanese” ideologie van het Kosovaars Bevrijdingsleger (UCK) – die de steun heeft van Duitsland en van de Verenigde Staten – niet aan de kaak gesteld? Waarom werden hun leiders niet voor het tribunaal gedaagd?Het tribunaal heeft hier en daar wel een Kroaat en een moslim opgepakt en kort voor het begin van het proces-Milosevic werden voor het eerst zelfs twee Kosovo-Albanezen gearresteerd, en later weer vrijgelaten!!!!
    Om de schijn te wekken dat het Joegoslavië-tribunaal “eerlijk” werkt werden kleine garnalen in de gevangenis gegooid, terwijl de leiders ongemoeid worden gelaten.Dit was inderdaad een politiek showproces. Wie is het volgende slachtoffer?
    Ik neem aan dat Karadzic nu eenzelfde soort lot staat te wachten[als Milosevic],zodat hij ons niet kan informeren over wat er daadwerkelijk gebeurt is!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.