Stadsnieuws

Kademuren Valkenboskade verder aangepakt

Kademuren
Kademuren worden aangepakt

De kademuren langs de Valkenboskade zijn (en waren: een deel is al vervangen) op veel plekken oud en aan vervanging toe. Het deel tussen de Laan van de Meerdervoort en de Thomsonlaan wordt op dit moment aangepakt.
Dit gebeurt op een wel heel bijzondere werkwijze.


Het wordt namelijk vanaf een speciaal werkplateau uitgevoerd om de doorstroming van het water niet te belemmeren. Ook wordt hier gebruik gemaakt van zogenaamde Silent Pilers om de damwand te zetten. Zo wordt overlast beperkt.

Het is wel indrukwekkend om te zien.
Veel van het water is niet te zien.
Met mijn mobiel kon ik mooi een kiekje schieten van het werk aan de kademuren door het hekwerk heen toen ik er langs fietste.

Gelukkig konden straatbomen en een aantal bomen bovenin het talud gehandhaafd blijven. Omdat een aantal bomen te dicht op de kademuur staat, moesten deze wel helaas weg. Op verzoek van de bewoners heeft een werkgroep, met daarin bewoners van dit deel van de Valkenboskade, samen met de gemeente nagedacht over de mogelijkheden en gevolgen voor de groeninrichting van het schuine deel langs het water. Dit heeft geleid tot een nieuw beplantingsplan.

Ik lees op de site van de gemeente:
Na afloop van de werkzaamheden worden er nieuwe bomen en heesters geplant. Bij het maken van het beplantingsplan voor dit deel van de Valkenboskade is verder gekeken dan naar het deel dat nodig is voor het vervangen van de kademuren. Zo ontstaat er eenheid in het groen. Op verzoek van de bewoners worden ook bomen vervangen die verder van het werk staan. Omdat de bomen te oud zijn, of het simpelweg niet goed doen. De bewoners wilden graag meer variatie in boomgrootte, bloeiperiode en bladverkleuring. En daar is naar geluisterd. Het gras op de kade wordt straks ingezaaid met een mix van bloemen en er worden bloembollen geplant. Samen met de bloeiende bomen en struiken is er zo echt het hele jaar iets te zien op de kade.

Ik ben heel benieuwd hoe het er straks allemaal uit gaat zien!

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.