Natuur/milieu,  Stadsnieuws

Jong Utopisch Feestje vaart in Haagse grachten

Jong Utopisch Feestje
Jong Utopisch Feestje vaart door de gracht

Vorige week donderdag zag ik iets vreemds toen ik langs het Koekamp liep.
Een plastic vlot met allemaal pijpen dat begroeid was met allemaal wilde planten. Het zag er gezellig uit!
Nieuwsgierig vroeg ik wat ze aan het doen waren en wie ze waren.
Ik kreeg als antwoord: “We zijn waterdieren aan het zoeken om te kijken wat hier allemaal leeft. Vraag daar verderop maar”.
Het bleek het Jong Utopisch Feestje te zijn. Ik had er nog nooit van gehoord.

Jong Utopisch Feestje
Allerlei spulletjes worden klaargelegd. Je kan al in het water kijken!

Natuurlijk liep ik even door om meer te weten te komen.
Een groot doek was op de grond gelegd en nog meer pijpen staken uit het water,
Door deze pijpen kon je in het water kijken.
Door middel van allemaal spiegels kon je zelfs op de bodem kijken, maar ook in het water zelfs. Als je lang genoeg keek, kon je zelfs vissen langs zien zwemmen werd me verteld. Zo lang kon ik niet op mijn knieën zitten, maar ik vertrouwde de mevrouw volledig. Tenslotte zwemmen hier ook watervogels en dergelijke die vissen op hun menu hebben staan.

Op de site van het Jong Utopisch Feestje lees ik:
J.U.F. (Jong Utopisch Feestje) houdt van water en peddelt graag in de grachten van Den Haag op zoek naar verhalen. J.U.F. laat geen sporen achter want dat laat het water niet toe. Het water beweegt, na het voorbijgaan automatisch weer terug naar de plaats waar het daarvoor was, alsof ze er nooit zijn geweest. Zo is het ook met de opdrachten en spelletjes die J.U.F. op en om het water samen met kinderen wil doen.

Volgende week zit het Jong Utopisch Feestje nog op de Noordwal lees ik op hun agenda.
En er is één bestemming op zaterdag onbekend: de meeste stemmen gelden!
Vanaf 13.00 uur is J.U.F. op deze plek. Je kan je aanmelden als je zin hebt mee te doen!
Klik hier voor meer info:

Wanneer Waar
do 27-8 Noordwal
tegenover garage “De Brug”
vr 28-8 Noordwal
tegenover garage “De Brug”
za 29-8 Meeste stemmen gelden!
Laat ons weten waar jij ons zou willen zien.
Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.