Politiek

Installatie Haagse gemeenteraad
Op donderdagavond werd de nieuwe gemeenteraad geinstalleerd.
Een belangrijke avond dus.
Ruim van tevoren moest alle pers zich aanmelden om te worden gescreend.
Bij binnenkomst gingen alle tassen en eventueel jassen door een rontgenapparaat en ook moest iedereen door een “poortje”.
Veel beveiliging was aanwezig, die iedereen nauwlettend in de gaten hield.
Ja; ook Geert Wilders zou geinstalleerd worden.
Dit hield dus een beperking van de vrijheid in (paradoxaal eigenlijk, gezien de naam van de partij….).
De extra beveiliging gebeurde overigens op aanwijzing van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding.Afijn; in de raadszaal was de sfeer gelukkig weer ontspannen; bloemen op alle tafels kleurden het feestelijk.
Natuurlijk is het ook feest, als je al het werk gedurende de verkiezingscampagne bekroond ziet met een of meerdere zetels voor jouw partij.

Na de opening door burgemeester Van Aartsen werden alle namen van de raadsleden genoemd met hun aantal (geldig) behaalde stemmen. Hierna legden alle raadsleden de eed of gelofte af hun lidmaatschap op intergere wijze te vervullen.

Even was ik bang dat de PVV nog zou tegensputteren in verband met alle ongeregeldheden die plaats zouden hebben gevonden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, maar gelukkig bleef dit uit.

Na de formaliteiten feliciteerden de raadsleden elkaar en begon de receptie.
Vanzelfsprekend (?) nam Geert Wilders aan de receptie niet deel.

Hieronder een filmpje van de totale installatie van de raad. Een beetje saai, maar wel met een heel erg komisch moment! Op iets verder dan 5 minuten, als iedereen denkt dat alle namen zijn genoemd, vraagt Marieke Bolle of ook zij de eed of gelofte mag doen; zij was overgeslagen.Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.