Natuur/milieu

Insectenhotel in gebruik genomen

wesp of bij vult gat na leggen eitje

 

Hier schreef ik over het insectenhotel dat ik had gemaakt.
Eerlijk gezegd had ik niet verwacht, dat het dit jaar al in gebruik genomen zou worden door solitaire bijen en wespen. Eigenlijk had hij er dan al in februari moeten hangen. Maar omdat alles in de natuur door de kou wat verlaat was, keek ik toch regelmatig of misschien een door mij geboord gat in het hout was gevuld.
Hoe groot was mijn verbazing deze week, dat dat inderdaad het geval was.

Nog mooier was dat ik zag dat ik hoogstwaarschijnlijk een wesp of misschien wel een bij (het verschil weet ik niet: deze twee kan ik niet uit elkaar houden en de foto is te slecht er iets via Google deze te determineren) een holte zag dichten waarin een ei was gelegd.
Meerdere gaten van diverse diktes zijn inmiddels voorzien van eieren, dus al het werk heeft een vruchtbaar gevolg gehad.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.