Mens/Maatschappij,  Wijknieuws

Informatiebijeenkomst statushouders

informatiebijeenkomst
Voormalige kunstopslag gemeente waar statushouders worden gehuisvest

Al eerder schreef ik over de huisvesting van statushouders in Escamp.
In Vrederust, maar ook in Bouwlust zullen woningen voor hun worden gebouwd c.q. ingericht.
De gemeente heeft de locatie op de Zwaardvegersgaarde de afgelopen periode nader bestudeerd en is tot de conclusie gekomen dat er nog ruimte is voor huisvesting van 70 extra personen. Er zullen dus geen 80, maar 150 menen worden gehuisvest voor een periode van maximaal 10 jaar.
Op woensdag 18 mei zal in het gebouw van de Brede Buurtschool Kleurrijk, Ambachtsgaarde 3, van 19.30 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst worden gehouden om belangstellenden te informeren.


Zet deze datum dus in uw agenda als u meer wilt weten! (Een link naar de bewonersbrief kunt u hier vinden.)

Maar ook in het voormalige kantoor van Staedion aan de Stadzijde 5 worden vanaf eind 2016 voor een periode van vijf jaar 90 statushouders gehuisvest. Staedion gaat het kantoor verbouwen naar appartementen voor huishoudens bestaande uit meerdere personen en kleine gezinnen. Wie er precies komen wonen, is op dit moment nog niet bekend.
Ook voor belangstellenden wordt volgende week een informatiebijeenkomst gehouden en wel op dinsdag 17 mei in het voormalig pand van Staedion, Stadzijde 5 van 19.30 tot 21.00 uur.
De link naar deze bewonersbrief kunt u hier vinden.

Overigens, voor meer informatie over Statushouders kunt u natuurlijk ook de site op de Gemeente Den Haag blijven volgen die steeds wordt geupdate.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.