Stadsnieuws

Huygenspark 150 jaar
Het Huijgenspark bestaat in 2010 150 jaar en dat wordt gevierd. Een heel weekend lang op 10, 11 en 12 september wordt stilgestaan bij de geschiedenis van Huygens en het Huijgenspark. Het Huijgenspark is genoemd naar de beroemde Dichter/Staatsman/Architect Constantijn Huygens. Hij was tevens vader van 4 kinderen waaronder wetenschapper (wiskundige en sterrenkundige) Christiaan Huygens.

Het 150-jarig bestaan van het Huijgenspark was een goede reden voor de bewonersorganisatie om extra aandacht te besteden aan “de ontmoeting van elkaar, kennis en cultuur”. Cultuur in meerdere betekenissen; de grote diversiteit aan nationaliteiten, maar ook aan kunst, architectuur en historie.
Door een programma samen te stellen dat voor iedereen interessant is, door ontmoeting en samenzijn te organiseren bevordert de bewonersorganisatie op deze manier de sociale cohesie.

Het weekend staat in het teken van samenzijn en ontmoeting en dat wordt gevierd door middel van kunst, cultuur, muziek en theater.

Op vrijdag wordt het evenement feestelijk geopend door de onthulling van een kunstwerk dat tot stand is gekomen door workshops van Topaze en buurtbewoners. Daarna volgt de première van het Buurttheater stuk: Treintje Cornelis. Een stuk van Constantijn Huygens, maar bewerkt naar deze tijd en deze buurt. Buurtbewoners voeren dit stuk op, dat stand is gekomen door een bewerking te maken van het originele stuk, dat aangepast is naar deze tijd. Buurtbewoners maken samen met elkaar door te improviseren een nieuw stuk dat gebaseerd is op het oorspronkelijke stuk. Op zaterdag is er de tweede opvoering van het stuk Treintje Cornelis, daarna volgt een gezamenlijke picknick en een dansavond voor elke bewoner van de Stationsbuurt.

Een aantal jaren geleden waren de diners van het Huijgenspark een groot succes. Dit jaar gebeurt dat om diverse redenen anders. Een bijzonder onderdeel van dit project is een gezamenlijke picknick met alle buurtbewoners van de Stationsbuurt. Iedereen neemt zijn eigen eten, borden en bestek mee, en schuift met alle buren aan aan één van de vele picknicktafels. Ook voor deze avond geldt: hoe voller het park, hoe gezelliger het is. Daarom hoef je niet persé in de wijk te wonen om mee te eten. Belangrijk is dat de gastvrijheid van de buurt nog eens wordt benadrukt. Dus nodig vrienden familie en kennissen uit, zodat ze met eigen ogen kunnen zien dat het goed toeven is in de Stationsbuurt. Geen zin om zelf te koken? Geen nood; bij de vele omliggende eettentjes kun je een voordelig picknickmenu afhalen. Voor kinderen is er een kookactiviteit waarbij ze  kunnen smullen van iets dat ze zeker lekker vinden! Aansluitend aan de picknick kan er gedanst worden op de Zuid Amerikaans klanken van Carlos Rivas en zijn band.

De zondag staat in het teken van literatuur en Oud Hollandse spelletjes. Er zijn diverse activiteiten, optredens, een culturele markt en workshops voor jong en oud. De afsluiting van het weekend is de opvoering van het theaterstuk Treintje Cornelis.

Voor meer informatie en het volledige programma klik hier.

Please follow and like us:

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.