Stadsnieuws

Herinrichting boulevard Scheveningen nog steeds in volle gangNog steeds wordt druk gewerkt aan de herinrichting van de boulevard in Scheveningen.
Een doorgang is alleen via het strand mogelijk op het punt bij de rode vuurtoren.
En indrukwekkend gezicht om de kademuur stukje bij beetje af te zien brokkelen.
Leuk was dit gezicht. Omdat het weer beter weer wordt, is ook de surfschool weer geopend. Op het grote parkeer terrein bij het havenhoofd werd “op het droge” gesurft. Enorme snelheden werden door de harde wind bereikt.
Ondanks dat de boulevard in Scheveningen veel lastiger te bereiken is, staan de eerste strandtenten al in volle glorie op het strand, dat door de ophoging een stuk breder is geworden. Om naar de zee te lopen, ben je zeker bij eb wel even bezig.
Met vele anderen is men nu druk bezig met de opbouw zoals gisteren met het heerlijke weer. Regelmatig zag je dat de opbouwers even van de zon genoten.
Natuurlijk is een tent alleen niet voldoende; ook riolering en elektriciteit is noodzakelijk om een zaak te runnen; wat ook gebeurde gisteren met behulp van een kleine graafmachine.
Vlak voordat ik weer huiswaarts ging zag ik een aantal lieveheersbeestjes (zevenstippelig lieveheersbeestje) die niet meer omhoog konden komen uit het mulle zand. Zandkorreltjes zaten op hun dekschilden. In de lente komen ze uit hun winterslaap en zoeken plaatsen waar ze voedsel kunnen vinden. Niet elke kever vindt direct de richting naar de duinen, waardoor ze op het strand terecht komen.
Voorzichtig heb ik ze opgepakt en op de boulevard gezet in de hoop dat ze nu wel hun weg zouden vinden.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.