Muziek

Haags Zwingfestival

Imca Marina

 

Afgelopen zondag was alweer de vijfde editie van het “Haags Zwingfestival” in het openluchttheater van het Haagse Zuiderpark. Wethouder Baldewsingh en Gerard van den IJssel presenteerden dit festival.

 

 

Gerard vd IJssel en Rabin Baldewsingh 

 

Het is een festival waar eigenlijk alleen maar Hollandse liedjes worden gezongen. Zoals de echte smartlappen, levensliederen, maar ook liedjes zoals van Wim Sonneveld, Toon Hermans en Conny Vandenbos. Bezoekers kunnen aan de balie een boekje kopen, waarin de teksten staan van alle liedjes die worden gezongen. Ken je een liedje niet helemaal; kan je toch meezingen.

 

een drukke arena 

 

Het was ook dit jaar weer enorm druk; er was weinig ruimte meer in de toch behoorlijke arena van het theater. Gelukkig bleef het, ondanks de wat sombere weersvoorspellingen droog.

Mensen deinden en zongen mee; echt een gezellige boel.

 

Er waren optredens van Dorine Bijl (bekend van X-Factor), Jeffrey Bonnet, gospelkoor Rejoice Ministry, plathaagse flamencogroep De Règâhs, smartlappenband Hollands Glorie, Hindoestaanse zanger Berry Damrie, jeugdtalent Jordy van Loon en zangeres Samantha Steenwijk.

 

Jeffry Bonnet 

 

Al vaak had ik me voorgenomen om een keer naar een optreden van Jeffry Bonnet te gaan; ik hou enorm veel van de songs van Jacques Brel. Jeffry zingt uit het repertoire van deze geweldige Franse zanger.

Helaas kwam daar elke keer wat tussen. Stiekem hoopte ik, dat hij dat daar ook zou doen; en ja, een liedje was van Jaques Brel. Geweldig!

 

Dorine Bijl 

 

Geraakt was ik even, toen Dorine Bijl een liedje zong dat zij zelf had geschreven. Zij vertelde, dat zij van voor de oorlog was. ’s Avonds, als ze naar bed ging, werd de kaars uitgeblazen en werd het pikdonker.  Vreselijk vond zij dat! Het liedje ging hierover.

 

In Polonaise bij Imca Marina 

 

Als slotact trad Imca Marina op; veel mensen zaten toen niet stil meer; de ruimte voor het podium werd gebruikt om te dansen “zwingen” en voor een polonaise.

 

alle zangers bij elkaar 

 

Na haar optreden werden alle mensen die hadden meegezongen door Gerard van den IJssel op het podium gevraagd, om het slotlied te zingen.

Of je houdt van Hollandse liedjes of niet; het was een echt geslaagd festival!

 

geslaagd toch?

 

Meer foto’s (ook voor privegebruik na te bestellen) klik hier. 

 

Richard Mulder heeft ook mooie foto’s gemaakt, die nabesteld kunnen worden. Klik hier.

 

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.