Muziek

Haags Songfestival komt weer terug in 2020

Haags Songfestival
Haags Songfestival

In 2020 is het precies vijftig jaar geleden dat er voor het eerst een ‘Haags Songfestival’ werd georganiseerd. De winnaars van dit “super Haags liedjesfestijn in uitverkocht Congres-gebouw” (aldus de Haagsche Courant) waren componist W. Verhoeven en tekstdichter F.E.M. Verberckmoes met hun lied ‘Den Haag daar woon ik graag’. In 2003 werd voor de tweede en tot nu toe laatste keer een lokaal songfestival gehouden in Den Haag op initiatief van cabaretier Sjaak Bral. De liedjeswedstrijd werd toen gewonnen door Rinus Koevoets met het nummer ‘’t Mooiste dialect’.

In 2020 wordt opnieuw een Haags Songfestival georganiseerd, op initiatief van de gemeente Den Haag die hiermee Hagenaars uit verschillende wijken met elkaar in verbinding wil brengen. Cabaretier Sjaak Bral is opnieuw de trekker van het evenement. De productie en organisatie is in handen van de R.G. Ruijs Stichting, bekend van onder meer het Bevrijdingsfestival Den Haag. Aanmelden kan tot en met 15 maart 2020.

VOORRONDES EN FINALE
In april 2020 zijn er vier voorrondes in Haagse Cultuurankers (Theater De Vaillant, Theater Dakota, Diamant Theater en Bibliotheek Nieuw Waldeck). In elke voorronde staan twee stadsdelen centraal. Uit elke voorronde gaan telkens twee acts door naar de finale, die eind mei plaatsvindt in de grote zaal van poppodium Paard. De finale wordt live uitgezonden op TV West. De winnaar van het Haags Songfestival 2020 gaat naar huis met een grote beker, eeuwige roem en een later bekend te maken spectaculaire hoofdprijs.

AANMELDEN
Hagenaars kunnen zich tot en met 15 maart aanmelden om mee te doen aan de wedstrijd, door een email te sturen naar info@haagssongfestival.nl

REGELTJES
Deelnemers moeten in Den Haag wonen.
De liedjes moeten in het Nederlands worden gezongen, of in ieder geval grotendeels in het Nederlands, en ze moeten over Den Haag of ‘iets Haags’ gaan.
Alle muziekgenres zijn toegestaan.
Het gebruik van bestaande muziek in combinatie met een nieuwe Haagse tekst is toegestaan.
Covers van bestaande Haagse liedjes (muziek & tekst) zijn niet toegestaan.
Liedjes mogen niet langer duren dan 3,5 minuut.
Tijdens voorrondes en finale wordt gewerkt met van tevoren opgenomen muziek en live zang.

Alle informatie staat op www.haagssongfestival.nl

Please follow and like us:

2 reacties

 • Ria Goeman

  Vraag 1:
  Mijn dochter en ik willen meedoen aan het Haags songfestival. Wij zijn beiden geboren hagenesen. Ik woon in Den Haag; mijn dochter niet meer. (Werk buiten Den Haag en nu ook daar woonachtig). Gelet op de “Regeltjes” kunnen we samen meedoen?
  Vraag 2:
  Mijn dochter is zangeres en de boekingen komen binnen voor het voorjaar. Zijn de data al bekend van de voorronden? En van de -als we zover komen- van de finale in mei? Zo ja dan graag doorgeven.

  Alvast bedankt.
  Groet Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.