Politiek,  Stadsnieuws

Geste Vastgoed laat Stationsbuurt in puin achterEen bericht met deze titel kreeg ik doorgestuurd van de Haagse Stadspartij.
En ja, als ik er langsrij, dan kan ik niet anders dan concluderen, dat wat ooit zo mooi was, stukje bij beetje aan het verloederen is. En dat terwijl er zoveel plannen waren voor de Stationsweg en het oude Belastinggebouw om het aanzien van de entree en omgeving van Hollands Spoor te verbeteren.
Zulke prachtige gebouwen aan de Stationsweg, die door Geste zouden worden gerenoveerd, zien er uit als bouwvallen; schitterende monumentale panden nota bene!

De Haagse Stadspartij concludeert dat laksheid van het college de oorzaak is van het “Geste-debacle” en zegt: ‘projectontwikkelaar Geste is na vijf jaar aankloten in de Stationsbuurt nu definitief gestopt en heeft een puinhoop achtergelaten’.


Joris Wijsmuller, fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij: “Vijf jaar lang heb ik geroepen dat Geste een onbetrouwbare partij was en vijf jaar lang heeft wethouder Norder keer op keer mijn waarschuwingen in de wind geslagen.”
De panden op het brede deel van de Stationsweg die zouden worden gerenoveerd staan inmiddels op instorten.
Ook het kleine belastingkantoor op het Stationsplein en een ander project van Geste op de Stationsweg staan al jaren leeg. Wijsmuller: “Het is ongehoord dat de gemeente met dit soort vastgoedcowboys zaken doet. Wethouder Norder heeft heel wat uit te leggen”. De Haagse Stadspartij heeft gisteren dan ook schriftelijke vragen gesteld aan de gemeenteraad.

Ik kan niet anders dan het er roerend mee eens zijn; wat dood- en doodzonde.
Prachtige gebouwen zullen nu hoogstwaarschijnlijk gesloopt moeten worden, omdat opknappen eigenlijk niet meer mogelijk is. Lees hier waar ik ook al over de Stationsbuurt schreef en de Geste groep. De bovenstaande foto is dan ook uit 2009….Please follow and like us:
error

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.