Koningshuis,  Stadsnieuws

GES, de Global Entrepreneurship Summit in World Forum

GES
Veel aanwezigen tijdens GES
Foto: Anneke Ruys

Op dinsdag en woensdag werd in Den Haag in het World Forum de negende Global Entrepreneurship Summit (GES) gehouden.
De GES werd door Nederland en de Verenigde Staten samen georganiseerd. Het belangrijkste doel van de bijeenkomst is ondernemers en investeerders uit de hele wereld met elkaar in contact te brengen.

GES
Ook op het Plein was duidelijk te zien dat het GES zich afspeelde in Den Haag

Daarnaast wordt er gezocht naar oplossingen voor maatschappelijke problemen. De bijeenkomsten gaan onder meer over voedsel, water, energie, gezondheid, connectiviteit, de toekomst van werk en de toegang tot kapitaal. Het congres kost 15 miljoen euro en dat wordt door Nederland betaald. Maar omdat Den Haag en dus heel Nederland in het midden van de belangstelling stonden deze dagen wordt verwacht dat dit snel wordt “terug verdiend”.

Koningin Máxima
Koningin Máxima arriveert bij het World Forum
Foto: Anneke Ruys

Koningin Máxima opende samen met onder andere minister Sigrid Kaag, feestelijk deze top.
Wat deze editie extra uniek maakte, is de nadruk op duurzaam zakendoen. Tijdens dit congres konden diverse ondernemers (maar liefst 2000 deelnemers uit meer dan 130 landen) elkaar ontmoeten en belangrijke nieuwe contacten opdoen.

Ivanka Trump
Ivanka Trump sloot de tweede dag af.
Foto: Anneke Ruys

Ivanka Trump sloot de tweede en laatste dag van de GES af. Even was er sprake dat misschien ook President Trump aanwezig zou zijn, maar hij had het te druk liet hij in mei weten.

Onder de gasten op de top waren wel dus onder anderen koningin Máxima, presidentsdochter Ivanka Trump alsmede minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel), vicepremier Carola Schouten, prins Constantijn (voorzitter van de organisatie voor Nederlandse startups), Feike Sijbesma (DSM), Frans van Houten (Philips) en architect Rem Koolhaas.

Foto’s, op die van het Plein na zijn van Anneke Ruys. Bedankt hiervoor!

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.