Muziek

George Kooymans van Golden Earring ernstig ziek

Kooymans
Kooymans met links Barry Hay

 

Golden Earring-gitarist George Kooymans (72) is ernstig ziek en stopt met optreden. Dit vertelt manager Rob Gerritsen in De Telegraaf. Wat er precies met de gitarist aan de hand is, wil Gerritsen niet kwijt. ‘Ik kan alleen vertellen dat het ernstig is en George niet meer verder kan.’ Over de toekomst van de Haagse band hebben de overige bandleden nog geen besluit genomen.
In alle media lees je dit bericht nu. Natuurlijk mag het ook niet op mijn blog ontbreken: Golden Earring, kan het Haagser?

Kooymans
Golden Earring tijdens onthulling maquette in Madurodam

Dit jaar bestaat de band al 60 jaar. In 1961 werd namelijk door Kooymans samen met zijn buurjongen Rinus Gerritsen de band The Tornados opgericht. De jongens, dertien en vijftien jaar oud, kwamen er al snel achter dat er al een band bestond met die naam, en kozen een nieuwe: The Golden Earrings. In de jaren erna versterkten Barry Hay (na Frans Krassenburg) en Cesar Zuiderwijk de rockband, die succes kreeg in binnen- en buitenland. Kooymans vormt samen met Boudewijn de Groot en Henny Vrienten ook het trio Vreemde Kostgangers.

Gerritsen wil nog geen uitspraken doen over de toekomst van Golden Earring, zoals de naam uiteindelijk werd. ‘George is te ziek om nog te spelen en dat zou kunnen betekenen dat de band ophoudt te bestaan. Maar daarover is nog geen definitief besluit genomen.’

Kooymans
Golden Earring in 2014 tijdens Night At The Park

Een aantal maal mocht ik ze ontmoeten, ik hoop dat Night At The Park 2014 niet de laatste maal is geweest dat ik ze heb zien optreden.
Hoe dan ook, ik wens Kooymans beterschap en heel veel sterkte!

UPDATE
In het AD lees ik dat Kooymans helaas de ziekte ALS heeft.
Dit is een progressieve ziekte, waarbij de spieren uitvallen. Beter wordt je niet.
Het betekent ook het einde van Golden Earring. Als vriendengroep hebben ze altijd gezegd “het is alles of niets”. Zou één iemand wegvallen, dan zou de band stoppen.

Please follow and like us:

4 reacties

 • Leusink

  George en familie enorm veel sterkte en beterschap gewenst
  Brand voor hem een kaars en hij is in mijn gebed 🙏🏽🕯♥️

 • Ron

  Beste George en earrings en familie, wat een vreselijk nieuws, ik wens je veel sterkte toe in deze zeer moeilijke tijd.
  Ik was 8 (nu 52) toen ik jullie voor het eerst hoorde via mijn buurjongen vanaf dat moment ben ik fan van jullie muziek, Ik zal de concerten van jullie missen zowel als publiek maar ook als beveiliger.

  George heel veel sterkte

  Ron Lijffijt

 • Johan

  George , wat een pijn ben 4 jaar jonger als jij en mijn hele leven al een fan , veel optredes bijgewoond. Edoch daar gaat het nu niet om , ik weet dat je ook een realist bent , dus ga door.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.