Sport/ontspanning

Gehandicaptensport en Esther Vergeer

Esther Vergeer

Op 12 februari maakte Esther Vergeer bekend dat zij stopt met tennissen.

Via Twitter maakte zij haar beslissing, die al lang in haar hoofd speelde bekend met de woorden:” Zeer bijzondere dag: officieel gestopt met tennis, en de lancering van mijn boek.”

Het is 30 september 2004.
Een bijzondere dag, want ook de spelers van de Paralympische Zomerspelen werden officieel gehuldigd in Den Haag.


Bij Paleis Noordeinde kwamen ze met Erica Terpstra aan in een open bus, waar de Koningin de medaillewinnaars ontving.
Esther Vergeer had maar liefst 2 gouden medailles gewonnen tijdens de spelen in Athene, Griekenland. Eén voor het enkel- en één voor het dubbelspel.
Bijzonder was, dat je als toeschouwer heel dicht bij hun kon komen om te feliciteren; nu zou dat haast niet meer mogelijk zijn.
Paralympische Spelen zijn -gelukkig!- tegenwoordig populairder geworden.
Sporten met een handicap zou veel meer gestimuleerd moeten worden en op veel meer plaatsen, ook in onze Hofstad, mogelijk moeten zijn.
Misschien dat de media aandacht die Esther krijgt onder andere gemeenten de ogen doet openen en er meer aandacht aan gaan schenken. Natuurlijk zijn er veel meer mensen die niet in een rolstoel zitten maar wel gehandicapt zijn. Ook zij willen aangepast hun favoriete sport beoefenen.
Een club in de wijk of buurt zou een uitkomst zijn, omdat niet iedereen in staat is ver te reizen. Zeker voor deze doelgroep. En is sport niet dé manier zo fit mogelijk te blijven en sociale contacten op te doen voor diegenen die daar toch al extra inspanning voor moeten doen?

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.