Stadsnieuws

Geen Snoop Dogg op Parkpop

Maanden zaten mijn kinderen zich te al verheugen op Parkpop. En waren al helemaal buiten zinnen, dat juist Snoop Dogg naar dit (voor ons) populaire festival kwam.
Wat zullen ze teleurgesteld zijn, dat juist deze rapper niet mag optreden.
De reden? Geen idee.
Volgens alle sites: ik quote “De ‘driehoek’ van burgemeester, politie en justitie heeft dit besloten ‘om het open en vriendelijke karakter’ van Parkpop te kunnen garanderen. De gemeente heeft organisator Ducos Productions gevraagd een vervangende hoofdact te zoeken. De organisatie geeft hier gehoor aan, zo laat een zegsvrouw donderdag weten”.
Daar moet iedereen het mee doen.
“No Doggs Allowed” lees je al op Twitter.
Ik hoop dat de werkelijke reden nog boven tafel komt, want eerlijk gezegd vind ik het zacht gezegd heel vreemd en nog vreemder dat dit anderhalve week van tevoren (!) pas is besloten!

Twitter je en wil je de petitie (twitition) ondertekenen dat je Snoop Dogg wel op Parkpop wilt zien? Klik dan hier.

Please follow and like us:

11 reacties

 • SirCumSized

  Mmmmm, klinkt misschien raar uit mijn mond maar ik snap het wel een beetje. Na de rellen op Hoek van Holland bij een gratis feest zit het risico er wel een beetje in dat behoorlijke groepen zoals “wannabee Crips” en andere “gansta adepten” zich in grote getalen gaan misdragen in het Zuiderpark of erger nog met elkaar gaan afrekenen want dat geeft “street cred” dus aanzien. Het is een groot gratis festival en de stemming bij de boyz from tha hood in Den Haag en Rotterdam is ook richting het hoogtepunt aan het gaan dus veel ingrediënten om een massarel op het veld te krijgen? Vergeet niet dat Snoep Hondje Hond ook al jaren ervan verdacht wordt dat hij een “grote jongen” is van de Crips in L.A.? Maar om het kindvriendelijk te houden laat je kinderen in de waan dat Snoepje gewoon een creatieve slome coole negermeneer is die zijn geld altijd verdiend heeft met een krantenwijk. Maar niet zijn DVD’s gaan downloaden want die gaan eigenlijk niet echt over muziek maar over sex!

 • Richard

  SirCumSized wat zijn dat voor argumenten in April 2010 was het al bekend dat snoop naar Parkpop zal komen dus die aantijgingen waren toen ook al bekend, dat de gemeente Den Haag traag is blijkt wel weer twee weken voor aanvang iets terug trekken zonder maar een reden op te geven het lijkt wel maffia. Organisaties keren massaal de rug toe van Den Haag puur omdat ze bang zijn dat de gemeente dingen terug gaat trekken, ik kan zat voorbeelden noemen met dit soort geintje van de heren uit het ijspalijs. Ik zeg kap er nou is mee wordt is wakker in Den Haag we gaan zo naar de klootte en dan willen ze in 2010 cultuur hoofdstad worden.

 • admin

  @Richard
  Je hebt helemaal gelijk!
  Neem bijvoorbeeld Koninginnenach en het Royal Beach Concert.
  En Snoop Dogg is het afsluitende optreden; dat betekent, dat al een boel mensen weg zijn…
  En staat Parkpop niet bekend om zijn “vriendelijke” sfeer altijd?
  Ik vind het niet normaal zijn optreden zo kort van tevoren af te gelasten.
  Wie moet er nu opdraaien voor de al gemaakte kosten?

 • Richard

  Op 29 Juni is er een Debat in het Nutshuis dit gaat ondermeer over nachtvergunningen, ik raad ook massaal te komen en je ongenoegen te uiten.

 • Barry

  Hmmm kunnen ze niet beter heel dat Parkpop weg doen. Ieder jaar het zelfde gedoe in me buurt. Je kan niet weg met de auto want zie dan nog maar een plaatsje te krijgen. Einde van dat gedoe staan ze in de tuintje te pissen en te schijten of tegen je portiekdeur aan. Laten ze lekker op het Malieveld gaan zitten, lekker dicht bij CS kunnen ze zo weer de trein in.

 • SirCumSized

  @Richard; de basis van de financiering van Parkpop ligt in de subsidies van de Gemeente. Is het argument “wie betaald, die bepaald” dan hier niet van toepassing? Grootschalige gratis evenementen brengen altijd een risico met zich mee en je weet ook niet wat voor bezoekers er komen. Met de programmering moet je dus als organisatie rekening houden wat voor soort publiek je daar mee aantrekt. Bijvoorbeeld het programmeren van een aantal extreem rechtse bands zoals bijvoorbeeld Brigade M. of De Ruyter Korps maakt eventuele kans op rellen een stuk groter, zo ook als je een kopstuk uit het Gangsta Rap circuit programmeert. En ga me nu niet vertellen dat de boodschappen die Snoop Doggy Dog uitzendt hele mensenmassas verbroederd want Gangsta Rap is gebaseerd op strijd en onderlinge concurrenties met elkaar.

 • Paul D.

  De meest bekrompen actie van de gemeente die ik meegemaakt hebt. In andere steden heeft hij ook opgetreden zonder problemen. Dit riekt naar het hebben van een hoop vooroordelen.
  Veel mensen hadden zich hierop verheugd en om dit zo kort van te voren af te blazen, is nogal teleurstellend.
  Waarom Snoop niet en andere rappers wel?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.