Muziek

Geen Kaderock: uitstel geeft risico t.a.v. hulpdiensten

Geen Kaderock
Helaas! Geen Kaderock dit jaar. Archieffoto van de laatste keer met de Raggende Manne

Helaas!
Ook dit jaar weer geen Kaderock.
Ik moet bekennen, ik had me er zo op verheugd. Aangezien dit festival altijd rond mijn verjaardag valt (en soms zelfs óp) noem ik het altijd een verjaardagscadeautje. Het festivalseizoen vangt ook eigenlijk echt aan met dit “feest”. Er zijn op een relatief klein terrein heel veel mensen en het is enorm gezellig. Iedereen maakt er iets geweldigs van.

Helaas staat het volgende op de site:

KadeRock, het jaarlijkse Haagse rockfestival voor jong & oud, zou in 2021 plaatsvinden op 18 september. Inmiddels is gebleken dat de vergunningverlening ‘als niet haalbaar moet worden geacht’. Dat heeft te maken met de capaciteit van de hulpdiensten hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance) waarvan verwacht wordt dat deze overbelast zullen raken wanneer er teveel evenementen in een te korte periode in het najaar zullen plaatsvinden. Musicon heeft begrip voor de situatie. De datum voor 2022 is 4 juni, zoals gebruikelijk op de eerste zaterdag van juni.

Eerder dit jaar had Parkpop al aangekondigd het festival te verplaatsen naar 2022; het Haags Veld – de 360 graden view op het Haagse popveld verhuist natuurlijk mee naar 2022.

Het Summertime festival op de Grote Markt is gepland voor 8, 15 en 22 augustus, maar momenteel is het nog niet mogelijk om te zeggen of daarvoor wel een vergunning gegeven kan worden. Daarover zal eind juni een besluit worden genomen.”

Gelukkig lijken steeds meer muziekfestivals wel doorgang te vinden.
Ik vind dit echt jammer, maar ik begrijp dat een overbelasting ook niet wenselijk is.
Helaas dus maar en op naar 2022!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.