Kunst/Cultuur,  Stadsnieuws

Fortis Circustheater en TarzanHet Fortis Circustheater heette vroeger Circusgebouw. In de zomer van 1904 is het al gebouwd om plaats te geven aan circussen; vandaar ook de naam. Het circus van Albert Schumann kreeg daar in hetzelfde jaar een vaste locatie.
In de jaren 60 werden circussen minder populair; het bestaan van het circusgebouw werd heel onzeker. De slopersplannen lagen al klaar, maar door de brandvan het gebouw voor Kunst en Wetenschap in Den Haag werd het gelukkig hiervoor bespaard; er moest een opvulling komen voor het ontstane gat. Na verbouwing werd de naam omgedoopt tot Circustheater en deed dienst als theater waar je opera, ballet, cabaret, one-man shows, revue, toneel en popconcerten kon bewonderen.
In 1991 kwam het deels in handen van Joop van den Ende, nadat het weer bedreigd werd door sluiting. Weer volgde een grote verbouwing. Sindsdien heeft menigeen genoten van zijn musicals.
Op dit moment is men druk bezig met de voorbereidingen van de nieuwe musical Tarzan. Omdat Tarzan inderdaad door de lucht gaat slingeren, moeten er stellages worden aangebracht in de karakteristieke ronde nok van het gebouw.
Gisteren zou daarom het bovenste deel worden opgelicht, zodat dit op een veilige manier kon gebeuren. Helaas heb ik dat, omdat het wel erg laat werd niet meer gezien, maar op de foto zie je hoe werklui op grote hoogte bezig zijn de nok voor te bereiden zodat hij veilig eraf kan worden getild.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.