Mens/Maatschappij,  Muziek

Florence Korenslag zoekt Kinderkoren

Florence Korenslag
Archieffoto kinderkoor Roezemoes

Florence heeft er een nieuw evenement bij: Florence Korenslag. De eerste editie vindt plaats in december. Kinderkoren worden gevraagd zich hiervoor aan te melden. Met Florence Korenslag wil Florence nóg meer gezellige middagen organiseren voor de bewoners van de verschillende verzorgingshuizen in de regio Den Haag. Natuurlijk zijn, net als bij de andere culturele evenementen van Florence, ook de wijkbewoners van harte welkom.

Met Florence Korenslag gaan in een aantal voorronden en een finale zangkoren met elkaar de strijd aan. Elk jaar komt een ander soort koor centraal, bijvoorbeeld dames-, heren- of kinderkoren. Tijdens de eerste editie die plaatsvindt op zondag 10 en zondag 17 december, mogen de kinderkoren hun beste kant laten zien. Kinderkoren in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar kunnen zich inschrijven via korenslag@florence.nl of via 070 – 413 10 00. Kijk voor meer informatie op www.florence.nl/florence-korenslag-2017. Florence Korenslag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en Fonds 1818.

Voorronden en finale Florence Korenslag 2017

De voorronden van de eerste Florence Korenslag vinden op zondag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur plaats in de woonzorgcentra Vredenburch in Rijswijk, Duinhage en Houthaghe in Den Haag. De drie winnaars van de voorronden strijden met elkaar in de finale op zondag 17 december van 14.00 tot 16.00 uur in verzorgingshuis Oostduin in en Haag. De finale wordt gepresenteerd door Rata Kloppenburg, musicerend performer, celliste, coach en docente. Een jury beoordeelt alle optredens. Juryvoorzitter tijdens de finale is Helmi Verhoeven, zangcoach en – docente. De drie koren die in de finale komen, vallen sowieso in de prijzen. De eerste prijs bestaat uit de Korenslag Bokaal en 750 euro. De tweede en derde prijs bestaan uit 250 euro.

Muziek luisteren en meezingen

Florence is met het nieuwe culturele evenement Florence Korenslag begonnen om nog meer gezellige middagen te organiseren binnen de eigen woonzorglocaties. Jaarlijks worden onder de naam Florence Cultuur ook het Florence Concours, Florence Swingt en Florence Musicals georganiseerd. Met Florence Korenslag kunnen bewoners en wijkbewoners genieten van mooie muziek en zang en ze kunnen natuurlijk ook meezingen. Zeker voor bewoners met dementie of afasie (een taalstoornis) zijn muziek en zingen belangrijk. Het zijn de herinneringen die het langst in het geheugen blijven. Samen zingen zorgt voor verbinding en zorgt voor emoties die ons even terug brengen naar vroeger. Zingen of naar muziek luisteren heeft een positieve invloed op het welzijn van iedereen – en zeker op dat van ouderen. Door het evenement te organiseren in de maand december, de donkere dagen waarin vaak minder te doen is door alle feestdagen, wordt er met Florence Korenslag ook voorzien in een behoefte naar extra gezellige activiteiten.

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 4.000 medewerkers en ruim 1.900 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg en advisering.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.