Stadsnieuws

Fietsen afgevoerd na fietsparkeerverbod

Fietsen worden verwijderd na ingaan van fietsparkeerverbod

Fietsparkeerverbod
Fietsen worden afgevoerd naar depot

Sinds 3 oktober is het verboden fietsen te stallen buiten de vakken of fietsstallingen in en rond de Grote Marktstraat/Spuistraat.
De Gemeente Den Haag wil met het fietsparkeerverbod bereiken, dat de “omgeving leefbaar wordt gehouden. Zo ontstaat meer ruimte op straat voor voetgangers. Dat is nodig, want de Grote Marktstraat is de laatste jaren mede door de herinrichting met jaarlijks bijna acht miljoen bezoekers de drukste winkelstraat van Den Haag geworden.”

fietsparkeerverbod
Met labels werden fietsen e.d. al gewaarschuwd

Met labels aan de tweewielers, alsmede via Social Media en berichten in kranten, werd van tevoren al gewaarschuwd.
Persoonlijk vind ik het een drama.
Met mijn tweewieler kan ik echt de ondergrondse stallingen niet in met mijn handicap en de bicyclette aan het Spui is nu continu vol.
Ik ben dus of genoodzaakt ver uit de buurt de stalling te gebruiken (in de hoop dat ik zo ver kan lopen op dat moment) of een vak te vinden, waar nog een plekje is.
En dat is zoeken!
Maar het is wel noodzakelijk, want de wagens, waarmee de fietsen worden weggehaald rijden af en aan….

fietsparkeerverbod
protest tegen parkeerbeleid Foto Richard Mulder

Foto: Richard Mulder

Het is goed dat op donderdagavond 6 oktober bij café Rootz in de Grote Marktstraat op een ludieke wijze werd gedemonstreerd tegen dit fietsparkeerverbod. Tientallen fietsers waren aanwezig bij deze “Fiets-Bel-Disco-demonstratie”.
Patrick van Aller is directeur van Rootz en organisator van de demonstratie: ‘Er zijn nu te weinig parkeerplaatsen voor de fietsen en de stallingen gaan ook nog eens veel te vroeg dicht’.
De parkeervakken groter maken, de tijden van de stallingen verruimen en het plaatsen van meer nietjes, zou volgens van Aller het probleem terug kunnen dringen.

En daarmee ben ik het volledig eens. Eerst een VCP en nu de fietsen ook weg jagen?
Waardeloos voor de ondernemers die al inkomsten zagen teruglopen door de slechtere bereikbaarheid. Natuurlijk kan je het OV nemen, maar dat lijkt me ook niet altijd de bedoeling! Fietsen is ideaal en om even een boodschap te doen. Als je er dan achter komt, dat je brik is weggehaald is dat een koude douche. ’s Avonds helemaal, omdat het OV tussen bepaalde uren helemaal niet rijdt.
Gemeente, doe er wat aan!

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.