Kunst/Cultuur,  Wijknieuws

Feestelijk start ‘Temperament in Escamp’

Indiase dans
Indiase dans

 

Het is al een paar dagen geleden, maar op zondagmiddag 9 februari was in Theater Dakota de feestelijke start van het project ‘Temperament in Escamp’.
Dit grootse community-project wil de zeven wijken van het stadsdeel Escamp een jaar lang laten bruisen van activiteiten. In buurthuizen, zorgcentra en scholen kan iedereen meedoen aan – of genieten van – dans, poëzie, muziek, eten, drinken en veel meer. In de zomer wordt de opera ‘Carmen’ uitgevoerd door inwoners van Escamp.


 

Carmen wordt uitgevoerd
Carmen wordt uitgevoerd

 

Een drukke zaal, waarin de bedoeling werd uitgelegd van dit project werd vol interesse geluisterd. Zo vernam men, dat scholen zouden worden bezocht om vooral te participeren aan dit project door bijvoorbeeld het insturen van gedichten. Niet alleen de uitvoering van de bekende opera Carmen zal worden uitgevoerd, waarbij iedereen uit Escamp van harte werd uitgenodigd door de organisatie -vooral ook mannen want die waren nog ondervertegenwoordigd – maar ook voor wat betreft veel andere activiteiten (hierboven genoemd).
De start werd zondag bezocht door zo’n honderd mensen.
Het koor, dat die middag de eerste repetitie had gehad, liet alvast een deel van het pas ingestudeerde lied de `Habanera’ horen. Ongelooflijk hoe het na één repetitie al klonk!

 

lancering website
lancering website

 

Ook werden er twee Hindoestaanse dansen uitgevoerd.
Wethouder Rabin Baldewsingh gaf samen met vertegenwoordigers van betrokken organisaties het startschot van het waarna bijna letterlijk door middel van gekleurde snippers de website de lucht in werd geblazen.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.