Stadsnieuws

Engelstalige Mamacafé op Stadsboerderij Landzigt

Engelstalige Mamacafé
Het Engelstalige Mamacafé. Foto Gemeente Den Haag

Hierbij een nieuw overzicht van de activiteiten van de Haase Stadsboerderijen.
Hij lijkt erg op de vorige, maar er is een nieuw vast onderdeel op de Stadsboerderij Landzicht, namelijk het Engelstalige Mamacafé. Dit leek mij toch wel belangrijk te vermelden!

Ook zijn er meer bijzonderheden vermeld bij de Schaapsscheerfeesten.
Lees dus verder voor alle informatie.

Stadsboerderij Gagelhoeve, Mient 210 (Segbroek)
1 mei: ‘eierlaboratorium’ , van 13.30 – 15.30
Eieren zijn er niet alleen om op te eten, je kunt er ook mee knutselen en proefjes mee doen. Ben jij benieuwd wat je allemaal met eieren kunt doen?
Kom dan naar onze activiteiten op woensdagmiddagen in april en mei.

Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143 (Leidschenveen)
woensdag 1 en 15 mei , 9.30 – 11.00 uur
Mamacafé Landzigt / Moeders Informeren Moeders
Iedere 1e en 3e woensdag van de maand wordt op Stadsboerderij Landzigt in Leidschenveen het Engelstalige Mamacafé gehouden door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Een leuk moment voor vaders, moeders, opa’s of oma’s, met (klein)kinderen van  0 tot 4 jaar, om samen met hun kind(eren) aan te schuiven en elkaar te ontmoeten.

MIM English-Language, Mother & Baby Group
Mothering can be a lonely business at the best of times, and it can feel especially lonely if you don’t have any close family or friends nearby.
The Leidschenveen Mother and Baby group is a friendly and informal gathering of international parents. Its purpose is to foster a sense of community and create new support networks. The group is designed for parents and their babies and toddlers aged 0-4. Pregnant mothers-to-be are also very welcome.
Please contact the Leidschenveen CJG office to register your interest or with any questions—or just come along! Email cjgleidschenveen@denhaag.nl or call 070-752 68 10. Come join us! We meet every 1st and 3rd Wednesday of the month  from 9.30 – 11.00

Schaapscheerfeesten stadsboerderijen
De schapen van de stadsboerderijen worden in april en mei geholpen bij het ‘uitdoen’ van de warme wollen winterjassen. Dat is reden voor een feest op de stadsboerderijen wat we graag met bezoekers jong en oud samen vieren. En dit jaar is het extra feest want Natuur en Milieueducatie Den Haag bestaat 100 jaar. De schapen worden niet meer met de schaar geknipt, zoals 100 jaar geleden, maar met de scheermachine.  Op de volgende data worden schapen geschoren 1 mei (Reigershof), 8 mei (Op den Dijk, Waaygat en Woelige Stal), 15 mei (Gagelhoeve, Kakelhof), 18 mei (Landzigt) en 29 mei (Molenweide).

Stadsboerderij Reigershof, Reigersbergenweg 280 (Haagse Hout)
Woensdag 1 mei, 14.00 – 15.30 uur
Schaapscheren op Reigershof
Kom je ook kijken hoe de schapen hun winterjas uittrekken? De schaapscheerder komt langs om de schapen te scheren.

Stadsboerderij Op den Dijk, Bovendijk 141-143 (Wateringse Veld)
Woensdag 8 mei,  13.30 – 16.00 uur
Schaapscheren
De schapen worden geschoren met uitleg van de scheerder/beheerder

Stadsboerderij Waaygat, Havenkade 75 (Scheveningen)
Woensdag 8 mei, 13.00 – 15.30 uur
Schaapscheren en kinderkledingkleedjesmarkt
Naast het schaapscheren wordt op `t Waaygat wordt een kinderkledingkleedjesmarkt georganiseerd. Als men kinderkleding voor een klein prijsje een nieuw lijfje gunt kom dan je spulletjes op een kleedje in de wei op woensdag 8 mei tussen 13.00 en 15.30 uur ‘aan de man’ brengen. Overige activiteiten: spinsters aanwezig zijn voor een demonstratie wol spinnen, de wolwinkel voor demonstratie breien, een maak je eigen selfiehoek , koffie/thee/limonade terras, een kleine knutselactiviteit. Alle leeftijden

Stadsboerderij Woelige Stal, Transvaalpark / Herman Costerstraat 80 (Transvaal)
Woensdag 8 mei, 13.30 – 15.30 uur
Schaapscheerfeest Woelige stal
Er zijn kleine activiteiten zoals armbandjes vilten en een speurtocht. Jij komt toch ook?! Leeftijd 4 tot 12 jaar. Deelname is gratis.

Stadsboerderij Herweijerhoeve, Anna Polakweg 7 / Zuiderpark (Escamp)
2e Donderdagmiddag v/d maand, 9 mei, 13.30 – 15.00 uur
Ouderenmiddag
Iedere 2de donderdag van  de maand wordt op stadsboerderij Herweijerhoeve met een speciale ouderen middag op de boerderij. Ouderen kunnen van 13.30 tot 15.00 uur aanschuiven voor een kopje thee of koffie met wat lekkers erbij. Natuurlijk is er ook gelegenheid om tijd met de dieren door te brengen. Aanmelden via (facebook) stadsboerderij of  stadsboerderijen@denhaag.nl

Stadsboerderij Op den Dijk, Bovendijk 141-143 (Wateringse Veld)
Zaterdag 18 mei 10.00 – ca. 13.00 uur
Workshop kaasmaken
Op zaterdag 18 mei wordt op stadsboerderij Op den Dijk een kaasmaakworkshop gegeven. Onder het genot van koffie/thee maak je een eigen kaasje van verse melk.
Rond 16.30 uur kan je het kaasje dan ophalen.
Aan deze workshop kunnen maximaal 6 personen deelnemen en vooraf aanmelden is verplicht. Kosten zijn €15,00 per persoon (Ooievaarspas €5,00 p.p.)
Aanmelden verplicht via stadsboerderijen@denhaag.nl , deelname vanaf 8 jaar (ook volwassenen)

Uitgebloeide bloembollen?
Lever ze in op een stadsboerderij
februari t/m april | Tijdens openingstijden dinsdag t/m zondag van 9.00 – 17.00 uur
Alle stadsboerderijen | www.denhaag.nl/stadsboerderijen

Zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel, in het voorjaar. Maar wat doe je ermee als ze zijn uitgebloeid. Weggooien?! Zonde, want de bollen zijn vaak goed opnieuw te gebruiken. Lever ze in op de stadsboerderij. Deze bloembollen zullen dan op het terrein van de stadsboerderij worden herplant, zodat iedereen volgend jaar weer plezier kan beleven aan uw bollen!
In 2018 is er totaal meer dan 175 kg bollen ingeleverd op de stadsboerderijen.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.