Sport/ontspanning

Eerste Haagse sneakerdag afgetrapt!

Eerste Haagse sneakerdag
Eerste Haagse sneakerdag: het stokje wordt overgedragen

Nog steeds loop ik gigantisch achter met mijn blog, vandaar deze gebeurtenis laat. Maar te leuk én belangrijk om het niet te plaatsen. Zeker in dit jaar van “Den Haag Europese Sporthoofdstad 2022”.
Want op maandag 19 september vond de eerste Haagse Sneakerdag plaats. Een initiatief van gemeente Den Haag om zoveel mogelijk Hagenaars met sportieve schoenen naar hun werkplek te laten komen.
De Haagse Sneakerdag heeft als belangrijkste doel om bewustwording te creëren en te laten zien welke eenvoudige stappen je kunt zetten om meer beweging in je (werk)dag te brengen. Want laat die werkplek nou nét de plek zijn waar we massaal te veel zitten.

Eerste Haagse sneakerdag
skyline van Den Haag op schoen Hilbert Bredemeijer

Wethouder Sport gaf het goede voorbeeld
Op het Spuiplein trapte de wethouder Sport Hilbert Bredemeijer de eerste Haagse Sneakerdag af.
Hij verruilde zijn nette schoenen voor een paar gepersonaliseerde sneakers met de skyline van Den Haag.
Deze mooie schoenen zijn speciaal gemaakt door Amber Straathof van customizies (klik). Gelukkig was het de goede maat, want Hilbert Bredemeijer nam een stokje over voor een deel van de wandelestafette.

Eerste Haagse sneakerdag
Warming up

Een groep ambtenaren wandelde namelijk na een warming-up vanaf het Spuiplein naar Buurthuis de Mussen waar de tweede beweeggroep uit handen van de wethouder het estafettestokje overhandigd kreeg. De beweeg-estafette deed deze ochtend de volgende locaties aan: Stadhuis, Buurthuis de Mussen, Playground Vermeerpark, het Beweegloket en Stadskantoor Leyweg. Maar verder dan het Spuiplein ben ik niet geweest…

We realiseren ons uiteraard dat het dragen van sneakers alleen niet voldoende is om mensen meer te laten bewegen. De Haagse Sneakerdag heeft als belangrijkste doel dan ook om bewustwording te creëren en te laten zien hoe eenvoudig het eigenlijk is om meer beweging te brengen in je (werk)dag. Wandelen tijdens een overleg, de trap in plaats van de lift, een gezonde lunchwandeling of vaker staan in plaats van zitten. Het lijkt zo voor de hand liggend, maar toch schiet het er vaak bij in. Wij gaven vandaag het goede voorbeeld en hopen natuurlijk dat andere werkgevers dit hebben gevolgd.” Aldus Hilbert Bredemeijer.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.