Wijknieuws

Eenrichtingverkeer Drapeniersgaarde en Wolweversgaarde

Eenrichtingverkeer
Drapeniersgaarde is eenrichtingverkeer geworden

 Gisteren schreef ik over de gewijzigde verkeerssituatie op de hoek van de Ambachtsgaarde en Goudsmidsgaarde. In deze blog gaf ik aan, dat ik hoopte dat ook de Drapeniersgaarde en Wolweversgaarde snel eenrichtingverkeer zouden worden.
Tot mijn grote verbazing was dat al het geval!

Op twitter zag ik de tweet van wijkagenten Vrederust, waarin zij melding maakten van de gewijzigde situatie.
Ik stond perplex. Want dit was niet middels een schrijven aangekondigd door de gemeente Den Haag. Je ziet op dit moment ook veel automobilisten nog “de verkeerde kant” op rijden. Soms kan het ook niet anders: want je kan nauwelijks keren in onze smalle straat. Zeker niet als er overal geparkeerde auto’s staan.

Wel is het een stuk rustiger geworden in de straat. En ik ben ervan overtuigd, dat het ook een stuk veiliger zal worden doordat de hele omgeving is aangepast.
De Drapeniersgaarde mag je vanaf de Vrederustlaan niet meer in rijden. Hiervoor moet je dus via de Wolweversgaarde, dan linksaf via de Goudsmidsgaarde naar de Drapeniersgaarde. Of natuurlijk via de Gaarde.

Eenrichtingverkeer

De Wolweversgaarde is dus ook eenrichtingverkeer geworden.
Maar hier zit nog een addertje onder het gras.
Want je mag dan wel inrijden vanaf de Vrederustlaan, doorrijden naar de Beresteinlaan is niet meer mogelijk. Vanaf de Goudsmidsgaarde is het weer eenrichtingverkeer. Maar alleen via de Beresteinlaan en dan rechtsaf richting de Ambachtsgaarde.

Eenrichtingverkeer
Op de Wolweversgaarde kan je niet doorrijden naar de Beresteinlaan

Het is even verwarrend, maar sluipverkeer is amper meer mogelijk. De verkeersdruk op dit kleine gebied zal behoorlijk afnemen, waardoor de vele jonge kinderen die hier wonen, spelen en naar school gaan veiliger kunnen lopen en oversteken.

Overigens, voor fietsers en bromfietsers is het nog wel gewoon tweerichting verkeer.
Dus hou hier als voetganger rekening mee.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.