Wijknieuws

Verkeerssituatie bij Ambachtsgaarde gewijzigd

verkeerssituatie
Verkeerssituatie op Ambachtsgaarde gewijzigd. Nu eenrichtingverkeer bij Goudsmidsgaarde

Bijna elke dag kom ik wel op de Ambachtsgaarde.
Een klein winkelcentrum in Vrederust en praktisch om de hoek. Dus voor een paar dagelijkse boodschappen ideaal.
Al een paar dagen wordt gewerkt aan de weg en trottoir op de hoek van de Ambachtsgaarde en Goudsmidsgaarde. De rijbaan werd ineens een stuk smaller.


Wel een beetje onhandig, omdat het enorm druk is bij de Action. Auto’s die elkaar wilden passeren moesten wachten: het kon alleen maar om de beurt. Voor voetgangers en fietsers helemaal onhandig, omdat niemand rekening houdt met elkaar.
Daar is nu een eind aan gekomen. De verkeerssituatie is gewijzigd. De Goudsmidsgaarde is éénrichtingverkeer geworden op dat punt.
Vanmorgen zag ik ineens het bord: een vreemde gewaarwording!

Ik vind het een verstandige beslissing de verkeerssituatie te veranderen.
Dit kruispunt, zeker in verband met de basisscholen, is erg onoverzichtelijk geworden. Zeker na de opening van de drukke Action.

Ik hoop dat de Gemeente Den Haag binnen afzienbare tijd ook de Drapeniersgaarde en Wolweversgaarde éénrichtingverkeer maakt.
Het is, zeker op de Drapeniersgaarde, onmogelijk voor twee auto’s elkaar te passeren. Het is dus vaak hopen dat er geen tegenligger is, als je de straat in rijdt.
Het heeft gelukkig voor zover ik weet nog niet tot schade geleidt, maar wel tot grote irritaties (niet iedereen is even galant in het verkeer).

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.