Natuur/milieu,  Persoonlijk

Een tuinblog, deze tijd is echt “Backyard wilderness”

Een tuinblog
Een tuinblog: hier de prachtige parelstruik of exochorda

En weer een tuinblog: deze periode besteed ik veel tijd in mijn tuin. Het weer is prachtig (eindelijk!) en de muren komen op me af. Echt in staat om binnen te zitten ben ik niet. Een huisvrouw was ik nooit en zal ik (helaas) ook nooit worden.
Tuinieren vind ik heerlijk. Wroeten in de aarde en kijken wat er allemaal op komt. Het is voor mij puur genieten.

Nu het lente is, zie je alles bijna groeien.
Wat in de morgen nét op komt, is in de avond al goed zichtbaar.
Ik heb bij de schuur een (biologische) zadenmix in de grond gestopt en die komt (wat een wonder!) op. Ik sta perplex, want in mijn tuin zijn veel slakken. Nooit had ik verwacht dat zo veel het zouden redden, maar zoals het er nu uit ziet, zal ik zelfs moeten schiften.

Een tuinblog
Bloeiende laurier

En natuurlijk staat er al heel veel in bloei.
De Exochorda (eerste foto), al is die echt niet zo mooi als op het plaatje van deze link, en waar ik heel blij mee ben, de laurier!
Zijn die gele bloempjes niet schitterend?

Een tuinblog
Mijn vijvertje met het nieuwe beeld: direct een extra drinkbak voor de vogels

Naast de vijver staat een nieuw beeld. Eerst stond er een vrouwenhoofd die ik van mijn zoon had gekregen, maar die hebben we weer verplaatst. Bij de ondergrondse vuilcontainer vond ik namelijk dit beeld met allemaal kikkers. Ik vond dat naast het vijvertje beter passen, zeker omdat in het vijvertje nu ook amfibieën zijn!

wilde hyacint
honderden wilde hyacinten in de tuin

Binnenkort zal mijn tuin blauw kleuren: we hebben honderden wilde hyacinten. En die zijn bijna allemaal blauw op een paar roze na dus.
Ik zal er een aantal uit moeten halen/verplaatsen na de bloei want ze verdrukken veel planten. Achterin de tuin kunnen ze geen kwaad.

Eergisteren heb ik een filmpje gemaakt van mijn tuin, ook om zelf te zien, wat ik er nog aan kan doen in de komende jaren.
Hiermee eindig ik mijn tuinblog.

Als iemand graag wilde hyacint wil hebben mag die rustig bij me langskomen na de bloei!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.