Muziek,  Wijknieuws

Een heel geslaagd Haags Zwingfestival 2011Zoals ik gisteren al schreef, organiseerde de R.G. Ruijs Stichting zondag het achtste Haags Zwingfestival in het Parktheater Den Haag (voorheen Openluchttheater Zuiderpark).
Het was, net als elk jaar een geweldig feest waarbij jong en oud genoten van de muziek, sfeer en zelfs het mooie weer! In tegenstelling tot de weersvoorspellingen bleef het, op twee kleine spetters na, droog en scheen zelfs de zon regelmatig.
Elk jaar weer verbaas ik me over de enorme verscheidenheid aan mensen die dit evenement bezoeken; het blijft een feest waarbij je je ogen uitkijkt en continu geniet.
Eigenlijk zou ik het dit jaar missen, want ik zou naar de Vosterfeesten gaan. Maar door privé omstandigheden kon dat niet doorgaan helaas. Wel kon ik daardoor toch even het Zwingfestival bezoeken.
Voor mij was er één minpunt; misschien is dit wel de laatste keer dat het plaatsvindt. Bezuinigingen op alle evenementen gaan steeds meer hun tol eisen. Jammer! Want ik vind dat juist een dergelijk festival waarbij iedereen, van hoog tot laag, van jong tot oud zo geniet gewoon niet mag verdwijnen!
Natuurlijk, als elk jaar, traden Frans de Leef en Henk Anijs op. Zij zongen één van mijn favoriete Nederlandse nummers ‘Ik ben Gerrit’ wat je hier (klik) kan zien. Helaas iets te laat ingezet, maar het blijft een geweldig lied.
Aan het eind van hun optreden trad als verrassing Hans Steijger mee op (met het lied ‘Den Haag op één!’). De sfeer zat er al goed in.
Hierna volgde een optreden van Shirley; onbekend, maar het zou me niets verbazen als we daar meer over zouden horen! Een mooie warme en krachtige stem.
Maar ook feestkapel De Blaasbalgen wist het publiek, al was het niet echt om mee te zingen, enorm op te zwepen. De trompettisten bleven niet alleen op het podium, maar brachten ook aan mensen in het publiek een ‘aubade’. Een laatste polonaise, en toen mocht John Medley het stokje overnemen.
Natuurlijk zong hij ook het nieuwe ADO lied. Maar ook hij verliet regelmatig het podium om mensen ‘persoonlijk toe te zingen’.
Prachtig was dit paar, dat steeds weer prachtig danste voor het podium. Menig applaus mochten zij in ontvangst nemen…..
Na Land en Lied met James Owie, Vuig Tuig en Red Delicious was het de beurt aan Corry Konings die dit jaar haar 40 jarig jubileum viert.
Eigenlijk was het publiek er ook wel aan toe; het bleef roepen om Corry. Eindelijk kwam ze op. Rust kreeg ze niet op het podium; alle fans moesten haar even knuffelen of een bloemetje geven. Kijk hierboven voor een filmpje van ‘Mooi was die tijd’.
Zo eindigde weer een geslaagde middag in het Parktheater.

Voor alle foto’s klik hier. Wilt u voor privé gebruik een hebben kunt u me rustig mailen.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.