Boeken

Dit is Den Haag, 200 jaar Koninkrijk

Peter verstappen met “zijn” boek

 

Op 30 november begon de start van de viering 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Een mijlpaal, zeker voor Den Haag, want de stad heeft altijd een belangrijke rol in het Koninkrijk gespeeld. Zo landde Willem I op 30 november 1813 op Scheveningen en is Den Haag al twee eeuwen regeringszetel.

Onlangs is een boek uitgebracht “Dit is Den Haag, 200 jaar Koninkrijk”. Dit is een verzameling van authentieke Haagse verhalen. Met verhalen en beelden van opmerkelijke Haagse organisaties, bedrijven en bekende Hagenaars (zoals Paul van Vliet, Haagse Kei winnaar Pierre Wind en Wieteke van Dort).
Dus als u nog een leuk typisch Haags kerstcadeautje zoekt?

Het zijn allemaal korte verhalen met prachtige afbeeldingen over onder andere de geschiedenis, kunst en cultuur, Stad van Vrede en Recht, de sociale kant van de Hofstad, diverse instellingen (waaronder ook bijvoorbeeld F.A.S.T. een plekje kreeg) en natuurlijk Scheveningen.

Ik citeer van denhaag-live: “Hiermee wordt een sprekende weergave gegeven van Den Haag als historische, bruisende en culturele stad. Wat hebben zij voor de stad betekend en gáán zij betekenen? Het aan zee liggende Den Haag kent meerdere unieke gezichten: het politieke hart van Nederland met koninklijke paleizen en internationale stad van vrede en recht. Daarnaast heeft Den Haag ook kunst en cultuur van wereldniveau in huis. Denk bijvoorbeeld aan het vermaarde Mauritshuis, het Gemeentemuseum en Escher in het paleis. In de hofstad is van alles te doen op het gebied van theater, dans, muziek en evenementen. Kunst kan ons met een andere blik naar de wereld laten kijken. Het kan ook een spiegel voorhouden en vraagtekens zetten bij het schijnbaar vanzelfsprekende.”

Het jubileumboek kost € 38,50 en is hier (klik) te bestellen.
Ook is het te koop  in diverse boekwinkels ( o.a. Polare diverse Bruna’s en Ako’s) en morgen en zondag in de in AH XL in de Elandstraat.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.