Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Delen Achter De Duinen: geen waterafsluitingen nu

Delen Achter De Duinen
Brief van Delen Achter De Duinen aan Dunea

Een prachtige overwinning van Delen Achter De Duinen en PvdA raadslid Janneke Holman.
Op social media lees ik, dat zij hebben kunnen zorgen, dat waterafsluitingen (wegens schuldenproblematiek/wanbetaling) voorlopig van de baan zijn. Deze worden in verband met het coronavirus voorlopig met 3 maanden opgeschort. Het gaat dan ook om maar liefst 100 tot 150 afsluitingen per week.
Ook werd verzocht om heraansluiting van waterleverantie van de reeds afgesloten huishoudens.


De reden lijkt ook mij duidelijk.
In de strijd tegen het virus is persoonlijke hygiëne heel belangrijk. Niet voor niets wordt continu herhaald je handen goed te wassen. Op het moment is dit zelfs de enige remedie.

Vandaag was er op Twitter goed nieuws van Dunea:
Wij hebben besloten om de komende tijd klanten niet af te sluiten. Daarnaast proberen wij de klanten die momenteel afgesloten zijn, vanwege wanbetaling, waar mogelijk her aan te sluiten. Dit hebben we de gemeente Den Haag ook laten weten vandaag. ^sl

Delen Achter De Duinen is het armoedeplatform van Den Haag.
Ik lees op hun site: … in 2012 ontstaan als antwoord op het groeiende besef dat zelfs een welvarend land als Nederland niet goed in staat is armoede effectief te bestrijden. Steeds meer Haagse burgers zitten in de knel en doen een groter beroep op voorzieningen van maatschappelijke organisaties. Deze organisaties besloten daarom gezamenlijk een armoedeplatform te beginnen. In Delen achter de Duinen draagt ieder vanuit de eigen kennis, ervaringen en betrokkenheid bij aan voorstellen om tot solidair en rechtvaardiger beleid en samenleving te komen.

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.