Mens/Maatschappij,  Politiek

De Samenscholing vraagt donaties voor voortbestaan

De Samenscholing
Bea Nix, de weggeefwinkel van De Samenscholing is gesloten: op de deuren prijkt de conclusie dat de politiek oorzaak is van de sluiting. Gevragad wordt om donaties in de hoop weer elders te kunnen openen

De Samenscholing.
Den Haag is al heel lang bekend met een culturele broedplaats. De Blauwe Aanslag, de Illusie, de Vloek en van daaruit De Samenscholing.
Deze laatste is hopelijk niet de laatste!
Want de rechter heeft besloten dat de Gemeente het oude schoolgebouw wat zij nu betrekken aan de Beatrijsstraat mogen ombouwen tot een commercieel pand met kleine bedrijfsruimtes. Ondanks protest en dus het bezwaar.

Volgens wethouder Saskia Bruines (D66, economische zaken) moet de voormalige school waar De Samenscholing gevestigd is een nieuwe bestemming krijgen, omdat er een ‘schreeuwend tekort aan betaalbare bedrijfsruimte’ is. Ook wil de gemeente graag dit deel van Den Haag een impuls geven. Jammer, want Moerwijk is juist blij met deze broedplaats. En dit is de enige broedplaats in Den Haag.
Ook stelt De Samenscholing dat de ‘queer gemeenschap’ hier een veilige plek heeft gevonden.

Gelukkig wil de Gemeente Den Haag alsnog zoeken naar een alternatieve lokatie, waartoe zij zich in eerste instantie niet verplicht voelde.
Omdat hun voortbestaan onzeker blijft, en zij op dit moment geen inkomsten kunnen generen vragen zij aan iedereen die De Samenscholing een warm hart toedraagt om een donatie te doen, zodat ze kunnen blijven vechten voor hun voortbestaan, en voor een Den Haag met vrije, solidaire en alternatieve ruimte.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.