Boeken,  Koningshuis

De Nationale Voorleesdagen bij Dak kindercentra

Archieffoto Prinses Laurentien

 

Op speelse wijze de taalontwikkeling van kinderen bevorderen door voor te lezen

Van 23 januari tot en met 2 februari vinden de Nationale Voorleesdagen weer plaats. Dak kindercentra geeft hier actief invulling aan om de taalontwikkeling van kinderen te bevorderen. Tijdens de Voorleesdagen bezoeken verschillende bekende Nederlanders een aantal kindercentra van Dak kindercentra.

Op woensdag 23 januari leest Prinses Laurentien de kinderen van kindercentrum Erik Dak aan de Tinaarlostraat voor uit het boek ‘Nog 100 nachtjes slapen’ van Milja Praagman en op 24 januari bezoekt Bobbie (van Ernst) het kindercentrum. Curt Fortin, onder andere bekend van Efteling TV en het televisieprogramma HoelaHoep, leest de kinderen van kindercentrum Koen Dak voor op donderdag 24 januari. Kindercentrum Robin Dak ontvangt op woensdag 23 januari Sjaak Bral, de Haagse cabaretier. Ook hij leest voor uit het boek van Milja Praagman dat tijdens de Nationale Voorleesdagen centraal staat. De peuters van kindercentrum Timo Dak krijgen diezelfde dag wethouder Karsten Klein op bezoek.

Vanuit pedagogische visie en ervaring bevordert voorlezen de taalontwikkeling van kinderen. Binnen Dak kindercentra besteden de pedagogisch medewerkers regelmatig tijd aan lezen en taal. Op deze manier draagt Dak kindercentra bij aan de ontwikkeling van het kind en de ontdekking van taal op een speelse manier.

In dit kader biedt Dak kindercentra op verschillende centra vroeg- en voorschoolse educatie aan in de vorm van de VVE-programma’s ‘Puk & Ko’ en ‘Piramide’. Met behulp van deze programma’s stimuleren en ontwikkelen de pedagogisch medewerkers de taalontwikkeling van het jonge kind. Spelenderwijs vergroot deze methode de woordenschat van de kinderen. Op de groepen komt dit tot uiting in het werken met thema’s. Dagelijks worden naar aanleiding van een thema liedjes gezongen, boekjes gelezen, gekleurd en geknutseld. Benoemen wat de kinderen zoal doen in de groep is hierbij een van de belangrijkste aspecten.

Dak kindercentra, www.dakkindercentra.nl

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.