Stadsnieuws

Daar komt Swiebertje, o nee, Sjaak Bral

Swiebertje
Draaiorgel speelt Daar komt Swiebertje

Na nog even snel een lekker Broodje van Dootje te hebben gehaald, fietste ik als een speer naar huis gisteren. Ik moest namelijk om drie uur thuis zijn wegens bezoek.
Toen hoorde ik een draaiorgel dat “Daar komt Swiebertje” speelde op het Spuiplein bij het IJspaleis en Amare.
Omdat ik gek op Swiebertje ben, keek ik en ik kon niet anders dan even erheen.

Rob Sprinkhuizen
Rob Sprinkhuizen, ja de winnaar van het Haags Songfestival

Ken je dat liedje van:
Twee kindertjes zouden naar school gaan
Ze liepen zo lustig en blij
Daar klonk in de verte een orgel
Daar moesten ze even voorbij
Welnu, dat gold dus gisteren voor mij. Het draaiorgel speelde een lied waar ik grote herinneringen aan heb. Swiebertje.

Sjaak Bral
Sjaak Bral, regisseur Marcel de Vre en Rob Sprinkhuizen

Toen ik het draaiorgel was genaderd zag ik dat er werd gefilmd. Regisseur Marcel de Vre, Sjaak Bral en Rob Sprinkhuizen stonden stil tot de muziek was afgelopen. Ook stond Martijn Beekman foto’s te maken.
Dit was dus niet zo maar. Wat bleek, er werden filmopnamen gemaakt voor de oudejaarsconference van Sjaak Bral.
Deze kan helaas weer niet plaatsvinden. Lees hieronder de update op Facebook van hem:

MEDEDELING VAN ALGEMEEN NUT: (lees tot het einde)
Pijnlijk en volkomen klote: de theatertour van mijn oudejaarsconference ‘Vaarwel’ in december is geannuleerd. Net als vorig jaar. De virale veelpleger en de maatregelen van de reagering maken het mij onmogelijk om op te treden.
Dit zou mijn 25e oudejaarssvoorstelling zijn. Ik zou groots uitpakken. Nu pak ik maar weer in. Dank aan de theaters die mij onvoorwaardelijk steunen en dank alle trouwe bezoekers voor hun begrip. Sorry voor de overlast.

Swiebertje
Sjaak Bral kijkt naar draaiorgel

Er is ook goed nieuws. De theatertour van ‘Vaarwel 2022’ is al volgeboekt door mijn management.
En: op 31 december ben ik tóch bij je. Met een speciale oudejaarsconference. We gaan dit jaar keihard uitlachen met een wonderlijke reis door het jaar 2021 in conferences, liedjes en sketsches. Een reis ook dwars door Den Haag – de stad der steden. Komt dat zien!
Vrijdag 31 december, 19.00 uur, TV West: Vaarwel 2021. (herhalingen t/m 1 januari)
Hou je Haags, Sjaak

Zo te lezen wordt het een enorm gevarieerde oudejaarsconference.
Ik ben eigenlijk best benieuwd!
(O ja, ik kwam precies op tijd thuis 🙂 ).

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.