Gezondheid,  Persoonlijk

Cursus reanimatie en gebruik AED

reanimatie
Hier krijg ik het “certificaat” uit handen van Karsten Klein

Via PEP kreeg ik het bericht, dat je een cursus reanimatie en gebruik AED kon volgen, in het kader van “Ik ben erbij! En jij?” via Den Haag Doet.
De bedoeling is, dat je je na de cursus registreert als burgerhulpverlener.
De foto’s in dit artikel zijn van Richard Mulder: bedankt!!!

reanimatie
reanimeren: best zwaar!

Als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij een oproepsysteem voor reanimatie. Bij een hartstilstand in je buurt krijg je een oproep via je mobiel om naar het slachtoffer te gaan.
De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om binnen 6 minuten bij het slachtoffer te zijn maar hij wordt gereanimeerd misschien wel.

Omdat ik in een wijk woon, met veel ouderen en natuurlijk ook ouderen zelf om me heen heb, besloot ik me voor deze cursus aan te melden.
Op 7 november was het zo ver, Van half 7 tot half 11 werd in het gebouw van PEP aan de Rivierviskade de opleiding gegeven door twee mensen van het Rode Kruis.
Een stukje theorie en veel praktijk.

Best pittig zo lang te moeten reanimeren! Twee minuten is veel met een dergelijke krachtsinspanning die je moet verrichten. Maar ook de wetenschap, dat als het echt gebeurt je misschien veel langer moet. Het zou dan ook fantastisch zijn, als meer mensen zich aanmelden, zodat je er niet alleen voor staat mocht het in je buurt gebeuren. Je kan elkaar dan aflossen.

Op deze link kan je dat doen! Er zijn weer plaatsen om je in te schrijven.
Niet bang zijn, dat je wat fout doet, want als je niets doet, zal de persoon in kwestie overlijden: je kan het niet fout doen. Maar elke seconde telt. En een ambulance heeft een aanrijtijd….

reanimatie
De 112e deelnemer

Toevallig was ook deze avond de 112e deelnemer aan de cursus aangemeld. Om dat te vieren (de opzet van de campagne was om minimaal 112 mensen op te leiden. Het is dan ook een symbolisch getal: 1-1-2) reikte wethouder Karsten Klein de certificaten uit en de 112e deelnemer kreeg een bloemetje.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.