Politiek,  Stadsnieuws

Cruiseterminal op Zuiderstrand.

Een logje over de cruiseterminal aan het Zuiderstrand; grotendeels overgenomen van een ingekomen mail maar te belangrijk om te negeren!

Misschien was dat ook wel een achterliggende reden om het surfen te verbieden op het Zuiderstrand?    

De beslissing deze terminal al dan niet te realiseren is tot na de verkiezingen uitgesteld.

 

 

 

Wethouder Norder heeft aangekondigd dat het besluit over de Cruiseterminal ‘over de verkiezingen heen getild wordt’. Veel keus had de wethouder niet. 

Want de VVD had al eerder begrepen dat het Cruiseterminalproject stemmen zou gaan kosten, omdat de VVD-aanhang in de Vogelwijk zich van de partij af zou keren als de plannen doorgaan.

 

Van uitstel komt afstel? ?? Deze week staat in de Posthoorn in een advertentie dat de duizend huizen op het Cruiseterminalterrein in 2010 in de verkoop komen.

 

Waarom wordt de beslissing dan uitgesteld? ‘Zorgvuldige procedures’ klinkt een beetje onlogisch als de huizen nu al te koop aangeboden worden, en er op 26 maart al besloten wordt tot eerste onderzoeken.

Angst voor een verkiezingsnederlaag misschien?

 

De bewoners uit de omliggende wijken willen dit strategisch gekozen uitstel benutten om alle mensen in Den Haag, die niet willen dat de helft van het Zuiderstrand opgeofferd wordt zo’n megalomaan plan, op te roepen met de komende gemeenteraadsverkiezingen op een partij te stemmen die zich wél duidelijk uitspreekt voor het behoud van het Zuiderstrand.

 

Meer informatie over deze actie vindt u op: 

Behoudzuiderstrand (klik) ”.

 

Hier een stukje wat ik quote van hun site:

“Het hardnekkige gerucht gaat (we zijn nog druk op zoek naar bevestiging daarvan) dat een delegatie van wethouders en gemeenteraadsleden ‘op uitnodiging’ richting Seattle en Vancouver reist: Cruise-havens bezoeken … als dat zo is, wie gaat dat betalen? Indien de Gemeente Den Haag zelf, dan gaat dat ten koste van ONS belastinggeld. Indien de uitnodiging is gedaan door het Consortium … dan is er op zijn minst sprake van belangenverstrengeling ! Enne … als er al zo nodig “gekeken” moet worden, waarom kan dat dan niet in Amsterdam of Rotterdam? Daar moeten we toch straks de cruise schepen vandaan “pikken”. Dan kunnen de heren en dames volksvertegenwoordigers (!) ter plekke gelijk wervingsfolders uitdelen”.

 

Dus, de gedachtenstroom bij de gemeente gaat wel gewoon door al wordt de beslissing ten aanzien van de cruiseterminal na de verkiezingen uitgesteld!

Lees ook op deze pagina van de Haagse Stads Partij.

 

Please follow and like us:

4 reacties

  • Hanny

    Naar mijn idee zijn hier hogere machten in het spel en zal het moeilijk worden om dit plan tegen te houden. Of de recessie moet roet in het eten gooien.

  • Mona

    De oplettende lezer heeft gezien dat het raadsbesluit over de gemeenteraadsverkiezingen heen wordt getild:
    hoog tijd dat de Hagenaars gaan stemmen op locaal niveau:
    geen Norder meer dus en vooral geen establishment maar raadsleden die staan voor wat Hagenaars willen en die de kroonjuwelen van Den Haag niet verkopen aan de hoogstbiedende projectontwikkelaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.