Natuur/milieu

Lente in de tuin

 

Nog steeds is er nog weinig ruimte in mijn hoofd voor andere dingen dan de huis- tuin en keuken zaken om me staande te kunnen houden. Eigenlijk wel lekker, want elke dag zit ik uren in de tuin keihard te werken om deze klaar te maken voor de lente.

En die barst dan ook ineens in zijn volle glorie uit!

Het lijkt wel, of elk blaadje, elk stukje onkruid wat ik weghaal, wordt vervangen door ontluikende vaste planten als de prachtige pioenroos, de bloembollen die nu ineens de ruimte krijgen terwijl de hommels om me heen vliegen.

 

 

 

Helaas nog geen bijen, veel bijenvolkeren zijn door ziekte uitgestorven; ik hoop dat er nesten zijn die de parasiet hebben overleefd in onze omgeving anders wordt het onder andere weinig fruit dit jaar en komende! 

De lege bloembakken heb ik gevuld met viooltjes waar deze hommel erg blij mee was.

 

 

Om me heen in mijn, voor stadsbegrippen, grote tuin is het genieten en ben ik even in staat mijn gedachten te verzetten.

Weinig mussen, maar elke dag komt een staartmeespaartje het vogelhuisje bezoeken, omdat die is bekleed met de bast van een kokospalm; ideaal nestmateriaal!

De foto is van achter het glas gemaakt,. Dus niet overweldigend van kwaliteit; maar zijn ze niet mooi? Leuk ook dat kleine snaveltje!

 

 

Onder de afgevallen bladeren die ik heel behoedzaam met de hand verwijder verschijnen de eerste lieveheersbeestjes die de winter hebben overleefd (de foto hierboven is van een zevenstippelig lieveheersbeestje; meestal al vroeg actief na de winter). Natuurlijk laat ik hier en daar nog wat bladeren liggen voor de koude nachten.

Nog even en de tuin is lenteklaar en kunnen we weer genieten van alles wat groeit en bloeit.

 

Please follow and like us:

4 reacties

 • Hanny

  Gelukkig dat je in je tuin kunt werken en op die manier je gedachten kunt afleiden van Frankrijk. Afstand is zoiets afschuwelijks als je er wilt zijn.
  Kuifmeesjes zijn geweldig leuke vogeltjes. Zoals ze heen en weer hippen en constant aan het “kwebbelen” zijn. Om ze op de foto te krijgen, valt niet mee.
  De zon doet het lieveheersbeestje ook duidelijk goed.
  Sterkte en geniet ondanks alles van je tuin en het lekkere weer.

 • Linda Meisters

  Het is goed om in gedachten te houden dat uw lezers het hele verhaal lezen en niet halverwegen uw website verlaten omdat het geschreven is op een saaie manier. Goed gedaan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.