Diversen

Buurthuis van de Toekomst Leidschenveen Ypenburg

Speeddaten om nader kennis met elkaar te maken en kijken of er een connectie gemaakt kan worden

 

In elk stadsdeel van de gemeente Den Haag is of wordt een Ontmoetingsavond Buurthuis van de Toekomst georganiseerd. Vele stadsdelen zijn inmiddels aan bod gekomen.
Afgelopen woensdag 12 februari werd voor het stadsdeel Leidschenveen/Ypenburg gehouden in het ROC Mondriaan aan de Aspasialaan.
Veel vertegenwoordigers van het bedrijfsleven waren hierbij aanwezig. Het is namelijk een kans voor vrijwilligersorganisaties om in contact te komen met bedrijven uit de wijk, die zich graag voor de wijk willen inzetten.


 

Eelco Koolhaas met de stadsdeeldirecteur

 

Tijdens de ontmoetingsavond kunnen nieuwe contacten in de eigen wijk worden gelegd en wordt door middel van speeddates, maar ook onder het genot van een hapje of drankje aan het eind genetwerkt. Daarnaast wordt getoond wat een Buurthuis van de Toekomst is en wat men daarvan kan verwachten.
Eelco Koolhaas opende de meeting, waarbij ook de stadsdeeldirecteur het woord nam.
 

Karsten Klein

 

Later op de avond nam ook initiator wethouder Karsten Klein deel aan de avond en ging in gesprek met een aantal deelnemers. Niet iedereen is even blij met de buurthuizen van de Toekomst: het heeft vaak als voordeel dat je een ruimte deelt met diverse instellingen, maar niet altijd is deze even geschikt vor een activiteit die wordt gehouden of het tijdstip dat je gebruik kan maken van deze instelling is ongeschikt. In deze tijd van crisis moesten veel echte wijkcentra worden gesloten: onder andere veel bewonersorganisaties moesten uitwijken naar minder geschikte locaties.

Tevens werd deze avond een Vrijwilligersparade georganiseerd. Hier kan je je als organisatie presenteren aan de bewoners van het stadsdeel, in dit geval dus Leidschenveen/Ypenburg.
Het weer was helaas erg slecht: deze vrijwilligersparade was minder druk bezocht dan gebruikelijk, maar de samenkomst voor bedrijven en organisaties was immens druk. Nieuwe contacten werden gelegd en veel connecties werden gemaakt.

Voor alle foto’s (snel verkleind) klik hier.

Please follow and like us:

2 reacties

 • Eduard

  Buurthuis van de Toekomst is dus GEEN buurthuis.
  De gemeente mag best van deze netwerkbijeenkomsten organiseren, maar met de activiteiten in een buurthuis hebben die weinig tot niets te maken.

  Dat mag ik zeggen, want ik ben bij deze bijeenkomst in de Bomen-, Bloemen en Vruchtenbuurt geweest en ik ben al jaren vaste bezoeker van De Kruin in de Acaciastraat, hét wijkcentrum waar al meer generaties gebruik van maken.

  Dat gaat dicht: er komen luxe woningen, waar al veel belangstelling voor is bij rijke mensen. Rijke mensen die zich tot deze buurt voelen aangetrokken omdat er zo’n actief buurtleven is, waardoor de buurt rust uitstraalt.

  Mede dankzij De Kruin. Zouden zij daarbij stil staan?

  En onze toneelclub. Moet die gaat repeteren in een sportkantine? Of in de eetzaal van het Willem Dreeshuis? Dat gaat toch helemaal niet? Daar vinden andere activiteiten plaats.

 • Ferry

  Ik zag al zoiets staan op de busjes die je rond ziet rijden voor de ouden van dagen en de krakkemikkiggen onder ons .
  Maar nu weet ik het zeker , ze gaan nergens naar toe als de bestemming het Buurthuis van de toekomst is….

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.