Kunst/Cultuur,  Wijknieuws

Bronzen tafel met huizen en bomen bij Anne Frankschool

Bronzen tafel
Bronzen tafel met een landschap

In mijn wijk heb ik al veel kunst gezien.
Escamp, maar ook bouwlust en Vrederust, staan heel veel kunstwerken in de openbare ruimte. Fijn!
Niet alles heb ik gezien, soms sta ik heel verbaasd. Zoals eergisteren. Ik was op zoek naar informatie voor een toekomstige blog (niet gevonden overigens) en stuitte op een prachtige bronzen tafel bij de Anne Frankschool.
Een soort landschap.

Bronzen tafel
De school met als je heel goed kijkt, achter een boom een deel van de bronzen tafel

Bij nadere bestudering herkende ik de school ook op het landschap.
Snel een paar kiekjes gemaakt (het was te koud de bladeren weg te halen voor een mooiere foto).
Thuis gezocht naar de kunstenaar en wat achtergrondinformatie.

Het is een tafel met een vierhoekige betonnen bank eromheen. Het tafelblad is een grotendeels imaginair bronzen landschap. Centraal staat de Anne Frankschool. Het stratenpatroon komt overeen met dat van Escamp, maar het landschap met bomen, bergen en twee boerderijen niet. De hoge leuningen van de banken die om de tafel staan, zijn zo geplaatst dat er een soort beschermde binnenruimte ontstaat.
De bedoeling is, dat kinderen er met autootjes en dergelijke op kunnen spelen. Wat ik ook toen ik het beeld zag direct voor me zag.
Het beeld staat er al sinds 2001 en is gemaakt door kunstenaar Frank Halmans.

Een heel interessante link met uitgebreidere achtergrondinfo kan je hier vinden.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.