Politiek,  Sport/ontspanning

Boulderhal Walhalla valt buiten steunpakket corona?!?

Boulderhal Walhalla
Boulderhal Walhalla aan de 1e vanderkunstraat (Persfoto van de opening in augustus)

Blij ben ik met de diverse steunpakketten voor ondernemers die zijn getroffen door de beperkingen van corona. Zonder de financiële hulp van de overheid, zouden veel ondernemers failliet zijn gegaan.
Toch vallen hele groepen ondernemers tussen wal en schip.
Zo kreeg ik onlangs een mail met een hulpvraag van zo’n ondernemer. En zoals iedereen vast weet, staat deze niet op zichzelf.
En feit is ook, dat ook jonge ondernemers, zoals deze Boulderhal Walhalla, maar één type onderneming is, die volledig buiten de boot valt.
Mijn mening is, dat dat eigenlijk toch niet kan? Kan de politiek nogmaals hiernaar kijken?

Boulderhal Walhalla
Boulderhal De Campus aan de Kerketuinenweg. Deze ontving wél TVL in tegenstelling tot Walhalla…..

De mail die hij stuurde was als volgt:

Mijn naam is Jamie Barendrecht en ik ben eigenaar van Boulderhal Walhalla in Den Haag.
Wij zijn geopend in augustus van 2020, maar zijn gestart met de bouw in december van 2019. Dus lang voordat covid19 een factor was. 
Helaas krijgen wij geen enkele steun vanuit de overheid. Hierdoor raakt de coronacrisis ons dubbel zo hard.

  • Tot op heden hebben we € 0, – aan financiële steun ontvangen van de overheid, ondanks onze verplichte sluiting vanaf 14 december 2020.

 Of een jong bedrijf in aanmerking komt voor de TVL (=Tegemoetkoming Vaste Lasten, red.) is gebaseerd op de omzet van de eerste 3 maanden direct na inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

  • We hopen dat u begrijpt dat het voor ons onmogelijk was om inkomsten te genereren tijdens de eerste drie maanden na inschrijving bij de KVK.

 Tijdens de opstartfase van ons bedrijf hebben wij grote investeringen gedaan, ruimschoots voordat Covid19 of mogelijke lockdowns een risico waren om rekening mee te houden.

  • Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat het de bedoeling is geweest van de overheid om jonge bedrijven dusdanig hard te benadelen. Er is een fout gemaakt bij het uitwerken van de voorwaarden.

 Daarnaast zorgen de huidige voorwaarden voor oneerlijke concurrentie tussen bedrijven in Nederland

  • Een oplossing zou zijn dat de overheid de eerste 3 maanden na opening als referentie zou nemen in plaats van registratie bij KVK, of uitgaat van het laatste kwartaal van 2020.
  • We zijn niet de enige boulderhal die hieronder lijdt.

 25% van alle Nederlandse boulderhallen heeft hetzelfde probleem. Roest, Zuidhaven, Revolt, BAZ, Beta Boulders, BeBoulder en  Bossche Boulders krijgen geen TVL.

  • We willen graag dat onze stem wordt gehoord!

De overheid heeft beloofd om het bedrijfsleven te ondersteunen tijdens deze pandemie. Helaas zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor TVL niet goed doordacht en veel bedrijven worden hier financieel onredelijk zwaar door getroffen. De overheid is tot op heden niet bereid om de TVL voorwaarden te herzien of om maatwerk te verlenen.

Triest dus, dat Walhalla geen steun krijgt omdat zij een jonge onderneming zijn, maar ook geen buitenruimte hebben voor een buitenwand zoals de Campus. Die wél TVL ontvangt. Walhalla wordt dus dubbel getroffen….

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.