Boeken

Boekpresentatie Poezie op PootjesGisteren werd in boekhandel Paagman de allereerste gedichtenbundel van Poezie op Pootjes die van de pers af was gekomen overhandigd aan wethouder Marjolein de Jong.
Mede initiatiefnemer Robert-Jan Rueb had volgens Gerard van den IJssel ‘naast de pers gestaan’ om dit boek apart te houden voor de wethouder.
Ook zij had een gedicht ingezonden, wat zij na de overhandiging voordroeg.
Ook diverse andere dichters droegen hun gedicht over het ‘Haags gevoel’ voor.
Nadat een aantal gedichten waren voorgelezen, trad Alexander Franken. Hij zong, zoals hij gewoonlijk doet, een Nederlandstalig lied, dat erg in de smaak viel.
Ook Stephan Evenblij was aanwezig, om de middag op te vrolijken met een voordracht over de Hofstad wat tot grote hilariteit leidde (gezien de vele typisch Haagse woorden die algemeen gebruikt worden; voornamelijk scheldwoorden die betrekking hebben op een ziekte).
Vele andere bekende Hagenaars die ook een gedicht hadden ingezonden waren bij deze boekpresentatie aanwezig, waaronder Karel Kanits, die onlangs de landelijke pers haalde door zijn optreden in ‘Puur Gelul’ tijdens het Bevrijdingsfestival.

Het derde deel van de unieke Haagse gedichteninzamelingsproject van de R.G. Ruijsstichting Poëzie op Pootjes had tot doel om zoveel mogelijk gedichten te verzamelen over wat Hagenaars bezighoudt en daarbij tegelijk nieuw dichterlijk talent te spotten.
Met 471 nieuwe Haagse gedichten is dat doel ruimschoots gehaald.
In de maand juni wordt Den Haag, als onderdeel van The Hague Festivals, ondergedompeld in poëzie. Er komen posters met gedichten in de Haagse bibliotheken. De dichters zijn in deze periode ook te zien en te horen op internet, radio en TV.
Morgenochtend mag ik op Omroep West mijn gedicht voorlezen; nieuwsgierig? Om 9.30 uur ben ik te horen op radio West.Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.