Diversen

Blikken Noordzeewater voor Nieuwjaarsduik zelf maken!

Blikken Noordzeewater
Nieuwjaarsduik met blikken Noordzeewater en nationaal aftelmoment (persfoto)

Blikken Noordzeewater
Wat begon als een ludieke actie, is volgens Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland op een positieve manier uit de hand aan het lopen. Tienduizenden mensen lijken van plan op 1 januari een soepblik met ijskoud ‘zee-’water over hun hoofd te gieten, om zo het nieuwe jaar lekker fris te beginnen.

De 25.000 blikken die de organisatie met echt Noordzeewater vulde, waren in één dag allemaal weg. De website, waarop staat hoe je alsnog je eigen thuisduik kunt organiseren, werd honderdduizenden keren bezocht.

Voorzitter Alex Schuttert van de Stichting is overrompeld door de hype: “Mensen vinden de Nieuwjaarsduik uit Blik zo’n leuk idee. Nederland gaat massaal thuisduiken, en dat is precies de bedoeling. Fijn dat zoveel mensen plezier beleven aan zoiets kleins. Het laat zien dat Nederland behoefte heeft aan het doorzetten van een traditie, juist tijdens andere omstandigheden.” Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag valt hem bij:  “Het is niet verantwoord om met veel mensen naar het strand te komen. Ook tijdens de jaarwisseling is het belangrijk dat wij ons aan de maatregelen houden. Blijf dus op 1 januari thuis. Er wordt een veilig én bijzonder alternatief geboden door de organisatie.”
Blikken Noordzeewater
Geen Nieuwjaarsduik aan het strand op 1 januari (persfoto)
Zeetemperatuur: 5 à 7 graden
Voor wie naast de blikken met zeewater greep: men neme een leeg soepblik. Op nieuwjaarsduik.nl staat een speciaal etiket om zelf te printen. Blik laten vollopen met kraanwater, mespuntje zout erbij voor het zee-effect. De temperatuur van de Noordzee is in deze tijd van het jaar 5 à 7 graden, dus bij voorkeur in de koelkast bewaren. Maar dan ben je ook helemaal klaar voor je zelfgemaakte en coronaproof Nieuwjaarsduik uit Blik, om over je heen te gieten op het balkon of in de tuin. Op 1 januari 2021, precies om 12:00 uur ’s middags.
SBS6 zendt de Nieuwjaarsduik uit Blik live uit. In de nieuwe ochtendeditie van Hart van Nederland tellen presentatrice Evelien de Bruijn en voorzitter Alex Schuttert live af. Ook diverse radiozenders besteden aandacht aan de thuisduik, waaronder Radio 10. Schuttert: “ Hiermee brengen we het geluksgevoel, dat past bij deze oer-Hollandse traditie, naar de mensen thuis.” De uitzending begint om iets voor 12:00 uur.
Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.